Amerikan Hava kuvvetleri’nde yaklaşık 50 yıldır görev yapan B-52 bombardıman uçağı, ilerleyen yaşına rağmen üstlendiği görevleri eksiksizce yerine getirmeye devam ediyor.
Emektar bombacılarını daha uzun yıllar hizmette tutmak isteyen Amerikan Hava Kuvvetleri, Boeing firması ile B-52′lerin modernizasyonunu içeren bir anlaşmayı geçtiğimiz günlerde imzaladı.
Anlaşma kapsamında Boeing, B-52H uçaklarının muharebe iletişim sistemlerini modernize edecek. Bu sayede B-52H’ler, karargah ve diğer dost muharebe unsurları ile eş zamanlı bilgi alışverişi yapabilme yeteneğine kavuşmuş olacaklar.Görünüşe göre Uçan Kale olarak adlandırılan B-52′ler, daha uzun süre göklerdeki yerlerini kimseye kaptırmadan görevlerine devam edecekler.
kaynak:MSI


