ATM’lere ‘para kusturan’ hack şoku

Suçlular, yeni bir saldırıyla para çekme makinelerinden toplu para çekmenin bir yolunu bulmuş gibi!
atm-hacker
Siber suçluların son zamanlardaki yeni hedefinin ATM makineleri olduğu ortaya çıktı. Bir Rus güvenlik firması tarafından açıklanan rapora göre siber suçlular nakit para çekimi yapılan ATM’lerden zararlı yazılım saldırılarıyla büyük miktarda soygunlar yapmaya hazırlanıyor.

Group IB adlı güvenlik firması suçluların bankaların merkezi sistemlerini hack’leyebildiklerini ve ardından anlık bir biçimde çok sayıda nakit makinesinden para çekmeyi tetikleyebileceklerini belirtiyor. Bunun için de makinelere fiziksel bir erişim ya da manipülasyon gerekmiyor.

Suçluların bu işlemler esnasında elbette çeşitli ATM makinelerinde, ortaya çıkan nakit parayı toplamaları için de insanlara ihtiyacı var. Ayrıca böyle bir saldırının da ilgili bankanın radarına takılmadan çok da uzun süremeyeceği biliniyor. Fakat Group IB’nin yaptığı tahminlere göre yeterince uzun bir ortalama başarıdaki bir saldırının finansal bir kurumdan yaklaşık 400 bin dolar gibi bir miktarı elde edebileceği düşünülüyor.

BBC’de yer alan raporda bu türden saldırıların İngiltere, Ermenistan, Estonya, Hollanda, Polonya, Rusya, İspanya ve Malezya gibi ülkelerde denendiği belirtiliyor.

Share