Cepler daha uzun süre kullanılacak

Yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayıt altına alınmadan açık kalma süresi 60 güne çıkarıldı. Daha önceki uygulamada bu süre 30 gündü.

Yurtdışından gelen cep telefonlarında kayıt süresi 60 güne çıkarıldı Yurtdışından gelen cep telefonlarında kayıt süresi 60 güne çıkarıldı

Türkiye’deki iletişim sektörünü düzenleyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yayınladığı basın açıklamasına göre yurtdışından gelen telefonların kayıt altına alınmadan kullanma süresi 60 gün oldu.

Özellikle yurtdışında yaşayan Türklerle kısa süreli Türkiye’ye giriş yapanların şikayeti üzerine alınan bu kararla daha önce 30 gün olan kapanma süresi 60 güne çıkarıldı

cep-btk-haber

Daha önceki uygulamada herhangi bir şekilde yurtdışından gelen telefonların 30 gün içinde kayıt ettirilmesi gerekiyordu. Bu süre içinde kayıt ettirilmeyen telefonlar kapatılıyor ve teknik olarak kullanılamıyordu. Kayıt işlemi için önce maliyeye 100 TL harç yatırmak, ardından bir telefon bayiine gidip cihazı sisteme kayıt ettirmek gerekiyordu.

Yeni düzenleme ile yurtdışından getirilen cihazlar artık sadece e-Devlet kapısı üzerinden kayıt altına alınacak. Bu sayede vatandaşların haberi olmadan üzerlerine telefon kaydı yapılmasının da önüne geçilecek.

Bir diğer düzenleme ile telefonu çalınan kişiler BTK bünyesinde bulunan 0 312 294 94 94 numaralı Bilgi İhbar Merkezi’ni arayarak cihazların kapatılmasını sağlayabilecek. Ayrıca bu ihbar e-Devlet kapısı üzerinden de yapılabilecek.

Kaynak: BTK

Share