Devrim yapacak 3 yeni batarya teknolojisi

LG’nin mobil dünyaya yönelik inovatif hamlelerinin ardı arkası kesilmiyor. Güney Koreli üretici şimdi de devrim niteliğinde üç yeni batarya teknolojisini resmi olarak tanıttı.

Devrim yapacak 3 yeni batarya teknolojisi

Devrim yapacak 3 yeni batarya teknolojisi

Güney Kore’nin ikinci büyük mobil cihaz üreticisi konumunda bulunan LG, yenilikçi adımlarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde 6 inçlik bükülebilir OLED ekranını tanıtan şirket, şimdi de devrim niteliğinde üç yeni batarya teknolojisini ilan etti.

Bu yeni teknolojilerin bir tanesi LG’nin yeni satışa sunduğu bir modelinde yer alıyor. Diğer ikisi ise bükülebilir ekranlı akıllı telefonların hayatımıza dahil olmasıyla birlikte stratejik önem arz etmeye başlayacak.

Çift Katmanlı Batarya

İlk olarak LG G2’de kullanılan ancak detaylarına ilişkin resmi bir açıklama yapılamayan katmanlı batarya teknolojisi, pilin içindeki enerji depolayan moleküllerin sıkıştırılarak pil kapasitesinin boyuttan taviz verilmeden artırılması anlamına geliyor. Pil performansıyla dillere destan olan LG G2’nin sırrı da zaten tam olarak bu teknolojide gizli.

Bükülebilir Batarya

Bükülebilir ekranlı telefonlar ile birlikte daha da gelişeceğini düşündüğümüz bu teknoloji hali hazırda kullanıcıların esneklik kazandırmasına olanak tanımıyor ancak üretim aşamasında kıvrımlı bir yapıda bataryanın kullanılmasına olanak tanıyor. Stack&Fold adı verilen bir teknoloji ile üretilen bu teknolojiden yine LG G2’nin kenar kısımlarında faydalanılmış ve cihazın bataryası telefonun şekline uygun olarak köşeli değil kıvrımlı olarak üretilmiş.

Kablo Batarya

Okuyunca başlıkta bir gariplik var sanmayın. LG kablo batarya adını verdiği bir teknolojiyi de hayatıma sokmuş. Bir kablo esnekliğinde ve hüviyetinde olan kablo bataryalar, neredeyse hiç ısı üretmiyor. Özellikle giyilebilir teknolojilerin hayatıma girmesiyle birlikte kullanım yaygınlığı kazanacağı tahmin edilen piller, sonradan bükülmeyi de olanaklı kılıyor.

Hali hazırda kullanılabilir durumda olan her üç teknoloji de ilerleyen günlerde öncelikle LG’nin ürünlerinde olmak üzere son kullanıcıya ulaşmaya başlayacak.

Kaynak:Mynet

Share