Eski PC’nizi hayata döndürün!

Emektar bilgisayarınız yavaşlığıyla sizi delirtiyorsa bu işletim sistemlerini denemeden onu rafa kaldırmayın.

Eski PC'nizi hayata döndürün!

Eski PC’nizi hayata döndürün!

Aynı PC’yi yıllardır kullanıyorsunuz ve artık, yavaşlığı yüzünden onu açmak bile istemiyorsunuz. Ama cihazınız tıkır tıkır çalıştığı için onu elinizden çıkarmak da pek içinizden gelmiyor. Onu tekrar hayata döndürmenin bir yolu var mı?

 

Bu 4 işletim sistemi, sürünen eski PC’nize muhtaç olduğu hayat dokunuşunu sunabilir.

Ubuntu

Netbook’unuzda Ubuntu kullanmak performans anlamında ona çok şey katmayabilir, ancak işletim sistemi, web tarayıcısı, Libre Office ofis paketiyle temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak.

MacPup

Mac OS’a özel bir hayranlığınız varsa, Finder’ı taklit eden Linux tabanlı MacPup’ı deneyebilirsiniz. Netbook üzerinde oldukça hızlı çalışan işletim sistemi, Linux’un tüm olanaklarını da önünüzde getiriyor.

Peppermint

Peppermint, SSB (tek web sitesi üzerinden çalışan tarayıcı) mantığıyla işleyen bir işletim sistemi. SSB’lerin ne olduğunu bilmiyorsanız, sadece bir web sitesine adanmış, araç çubuğu ve düğmeleri olmayan bir web tarayıcısı düşünün. Linux tabanlı Peppermint, bu mantıkla çalışan dağıtım ve uygulamalarınızı web üzerinden çalıştırıyor. Bununla birlikte sadece web uygulamalarıyla yetinmek zorunda değilsiniz; uygulamaları sabit diskinize de yükleyebilirsiniz.

Jolicloud

Netbook’unuzda Chrome OS benzeri, web arayüzü üzerinden çalışan bir deneyim yaşamak istiyorsanız, Jolicloud size istediğinizi sunabilir.
Kaynak:Chip.com.tr

Share