Esnek tabletler yakında kullanıcılarla buluşabilir

Esnek tabletler alanında önde gelen firmalardan biri olan Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics, gelecekteki tabletlerinde bu teknolojiye yer verebilir.

(Mynet)Esnek ve katlanabilir ekranlar geçtiğimiz yıl akıllı telefonlar alanına taşınmış olsalar da henüz tablet pazarında kendilerine yer bulabilmiş değiller. Ancak tablet üreticilerinin bu ekranlara her geçen gün daha fazla ilgi göstermesi, esnek bir ekrana sahip ilk tabletin yakında piyasaya sürülmesini oldukça mümkün hale getirdi. Esnek tabletler üzerinde çalışan bu firmaların başında ise Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics geliyor.
esnek-madde

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü LG G Flex ile esnek bir akıllı telefon piyasaya süren ilk firmalar arasında yer almayı başaran LG Electronics, şimdi de esnek tabletler konusunda önemli gelişmelere imza atıyor. Esnek ekranların çok daha ucuza üretilmesini sağlayacak yeni bir teknolojiyi başarıyla geliştirdiği geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan LG Electronics’in bu teknolojiyi gelecekteki tabletlerinde kullanmayı planladığı söyleniyor.

Firmanın 18 inçlik esnek ekranını geçtiğimiz aylarda gün yüzüne çıkardığı göz önüne alındığında, bu teknolojinin tablet pazarında yayılması için uzun süre beklememiz gerekmeyecek gibi görünüyor. Üstelik bu teknoloji sayesinde tabletler çok daha kolay taşınabilir ve çok daha dayanıklı hale geleceği için tablet alanına da önemli katkı sağlayabileceği belirtiliyor.

Share