Google Glass ile Amerikan Ordusu güçlenecek

Google Glass (gözlük) ortaya çıktığı ilk günden itibaren bir dizi tartışmayı da beraberinde getirdi . Gerek kullanım amaçları gerekse kullanıldığı yerler anlamında birçok görüş bulunuyor. Google Glass’in kullanım alanı olarak daha önce itfaiyecilerin kullanabileceği özel modellerin olduğunu bildirmiştik.

Google Glass sivil kullanımının ardından artık askeri amaçla da kullanılacak. İlk olarak Google Glass’i kullanmaya hazırlanan ordu Amerikan Ordusu. Birçok teknolojik silah ve malzemeye sahip olan Birleşik Devletler ordusu son olarak ise gücüne güç katmak için Google’ın üretmiş olduğu akıllı gözlükleri bünyesine katıyor.

Google Glass Sayesinde Askerler Dağların Arkasını Görecek

Google Glass Sayesinde Askerler Dağların Arkasını Görecek

Askeri amaç ile kullanılacak Google Glass teknik özellikleri anlamında da diğer Google Glass’lerden farklı teknik özelliklere sahip. Uzaklık algılayabilme özelliğine ek olarak herhangi bir binayı 3 boyutlu olarak planlayabiliyor ve arkasını görebiliyor.

Son teknoloji ile donatılan Amerikan Ordusunun teknolojik gelişmeleri çok yakından takip etmesi ve bizzat kendisinin teknoloji üretmesiyle süper güç olduğunu da hatırlamakta yarar var.
Kaynak:Mynet

Share