Google Glass ile düşünce gücüyle fotoğraf

Google’ın akıllı gözlüğü Glass için geliştirilen bir çözüm düşünceleri harekete çeviriyor. Kullanıcı sadece düşünerek fotoğraf çekip, bunu Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşabiliyor.

Normalde sesli komutlarla ya da dokunarak çalışan Google Glass, düşünce gücüyle de kontrol edilebilecek Normalde sesli komutlarla ya da dokunarak çalışan Google Glass, düşünce gücüyle de kontrol edilebilecek [Fotoğraf: This Place]

İngiltere merkezli This Place isimli şirket tarafından geliştirilen MindRDR isimli uygulama, Google Glass sahiplerine gözlüğü düşünce gücü ile kullanma imkanı sunuyor. MindRDR, beyin dalgalarını takip eden Neurosky firmasının donanımı ve bu dalgaları aksiyona dönüştüren bir Google Glass uygulamasından oluşuyor.

google-glass-resim

Donanım ve uygulama birlikte çalışarak kullanıcının beyin dalgalarından ne düşündüğünü anlamaya çalışıyor. Örneğin kullanıcı aklından fotoğraf çekmeyi geçirirse cihaz otomatik olarak Google Glass’a fotoğraf çek komutunu iletiyor.

Uygulama ve donanım birlikteliğiyle doğan bu çözüm aynı zamanda çekilen fotoğrafları Twitter’a da gönderebiliyor. Bu çözüm, sadece fotoğraf çekmek değil Glass ile gerçek dünya arasında düşünce gücü ile iletişim sağlayabiliyor.

Ücretsiz olan MindRDR uygulaması Glass’a yüklenerek kullanılabiliyor. Donanım çözümü olan NeuroSkye EEG donanımının İngiltere fiyatı ise 71 pound.

Kaynak: Al jazeera

Share