Google Glass iş dünyası için üretilecek

Google, son kullanıcılar için istenen başarıyı elde edemeyen versiyonun ardından iş dünyasına özel Glass gözlükleri üretecek.

Google, Enterprise Edition (EE) adı verilen yeni bir Glass üzerinde çalışıyor. Son kullanıcılara sunulmayacak olan gözlük finans ve medikal sektör gibi çeşitli alanlar için geliştirilecek.

google-glass

Google yeni gözlük için mühendisler transfer etmeye başladı. Şirketin geçtiğimiz yıl aldığı ve Google Glass 2.0’a ait olduğu iddia edilen patent de daha ince ve hafif bir gözlük tasarımı öne sürmüştü.

Wall Street Journal’a Mart ayında konuşan Google CEO’su Eric Schmidt, ‘Google Glass’ın rafa kaldırılan bir proje olmaktan çok uzak olduğunu ve çalışmaların daha yeni başladığını’ söylemişti.

Yeni bilgilere göre, Glass 2.0’ın devre sistemini Intel geliştirecek. Ne zaman sunulacağı henüz bilinmeyen Glass 2.0’ın video izlemek için özelleşeceği düşünülüyor. Söylentiler, Google’ın Microsoft HoloLens’in yanı sıra Sony ve Epson gibi rakiplerin gerisinde kalmamak için Glass’a ağırlık verdiği yönünde.

Google, sanal gerçeklik alanında çocuklar için öne çıkarılan Cardboard’u sunmuştu.

Share