Google ve LG birlikte akıllı saat geliştiriyor

Google‘ın giyilebilir teknolojiler alanına yönelerek, yeni bir akıllı saat geliştireceği yönündeki söylentiler uzun süredir teknoloji dünyasının gündemini meşgul ediyordu. Buna rağmen firma bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadığı gibi, akıllı saat geliştirme ihtimaline bile değinmedi.

Ancak şu sıralar Barselona’da düzenlenmekte olan Mobile World Congress 2014 sırasında, Google‘ın gerçekten de yeni bir akıllı saat geliştirdiği bilgisi ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu haberlere göre Google yeni bir akıllı saat geliştiriyor ve bu saati yapması için yöneldiği firma, daha önce Nexus telefonlar için de birlikte çalıştığı LG olacak.

Google ve LG birlikte akıllı saat geliştiriyor

Google ve LG birlikte akıllı saat geliştiriyor

Google‘ın bu yeni akıllı saatini Haziran ayında düzenlenecek olan Google I/O konferansı sırasında resmi olarak tanıtacağı söyleniyor ama konuyla ilgili resmi açıklama henüz yapılmış değil. Nexus’un yapım aşamasında olduğu gibi yeni akıllı saatin yapımınında da kararları Google‘ın vereceği ve akıllı saatte kullanılacak yazılım ve tasarımların firma tarafından belirleneceği söyleniyor. Bu gelişmeyle beraber bir teknoloji devinin daha giyilebilir teknolojiler alanına yöneleceği belli oldu. Şu ana kadar piyasaya sürülen giyilebilir cihazlar geniş kitlelerden ilgi görme konusunda şimdiye kadar eksik kaldı, ama görünen o ki bu durum yakında değişebilir.
Kaynak:Mynet

Share