İlk yerli 3D televizyon Arçelikten

Ar-Ge’ye ciddi yatırım yapan Arçelik, 55 inçlik televizyon için üretim bantlarını değiştirdi. İlk yerli 3D televizyon, geçen hafta başında 5 bin 451 liralık satış fiyatıyla raflardaki yerini aldı.

Ar-Ge 'ye ciddi yatırım yapan Arçelik, Türkiye’nin ilk 3 boyutlu (3D) LED televizyonunu üretti

Ar-Ge 'ye ciddi yatırım yapan Arçelik, Türkiye’nin ilk 3 boyutlu (3D) LED televizyonunu üretti

Geçen hafta Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesi Direktörü Erkan Duysal ile biraraya geldik ve ilk yerli 3 boyutlu (3D) televizyonu inceleme fırsatı bulduk. 55 inç (140 cm) gibi oldukça büyük bir boyutta üretilen Arçelik’in 3D LED televizyonu, geçen hafta başından itibaren 5 bin 451 liralık fiyatıyla raflardaki yerini aldı. “Altyapımız vardı, bu konuda Türkiye’de bir ilk olmak istedik” diyen Duysal, 55 ekran için üretim bandının değiştiğini, tamamen Arçelik’in 35 kişilik endüstriyel tasarım ekibinin eseri olan televizyon için Ar-Ge’ye ciddi yatırım yaptıklarını anlattı. Duysal, yeni hedeflerinin ise 46 inçlik 3D LED üretmek olduğunu kaydetti.

Duysal, “İlk televizyonu 55 inç yaptık. Çünkü 3D’de ekran ne kadar büyük olursa o kadar iyi sonuç veriyor. Arçelik 3D LED televizyonunun 200 Hz ve resim detaylarını 4 kat arttıran Full HD özellikleri var. Karasal ve dijital yayınları oynatıyor, kablolu televizyondan HD yayın almak için ayrıca kutuya gerek yok. 4 HDMİ girişi var. USB’ye kayıt ve USB oynatma özelliklerine sahip. Tüm formatlardaki videoları izlemek mümkün. Ağustos’tan sonra D Smart ve Digiturk’ü kutusuz izletebilecek televizyonlarımız olacak” diye konuştu.

2.5 milyon adet bekleniyor

Erkan Duysal, 3D televizyon için satış hedefi koymadıklarını, bunda en büyük etkenin içerikteki yetersizlik olduğunu vurguladı. Duysal, “3D için şu anda en büyük problem içerik bulmak. Çok masraflı olduğu için yayıncıların ciddi yatırımlar yapması gerekiyor. İçerik problemi yüzünden satış hedefi koymadık” diye konuştu. Bu arada Duysal, dünyadaki 3D ve LCD satış rakamlarına ilişkin beklentileri de bizimle paylaştı. Buna göre, bu yıl 2.5 milyon adet 3D televizyon satılması bekleniyor. 2015’te bu rakamın 70-75 milyon adede çıkacağı tahmin ediliyor. Bu yıl 180 milyon adet olması beklenen LCD satışlarının 2015’te 250 milyon adedi geçmesi öngörülüyor.

HİÇBİR KUTUYA GEREK YOK

Alüminyum çerçevesi ile estetik bir görünüme sahip olan Arçelik 3D LED TV, sesin dağılmasını daha etkin bir şekilde sağlayan SRS sistemi yle ses çıkış gücünde değişiklik olmadan daha gerçekçi sesler elde edilmesini sağlıyor. Ürünün bir özelliği de dijital kablolu yayınlara uyumlu olması. Bu sayede harici bir kutuya ihtiyaç duymadan dijital kablolu yayınları alabiliyor. USB girişi sayesinde fotoğraf, video, müzik gibi veriler televizyonda görüntülenebilirken, HD filmler de izlenebiliyor.

Share