iPad şarjı elinde patladı

İngiltere’de yaşayan Tim Gillooley, 8 yaşındaki kızının iPad’ini şarjdan çıkarmak istediği anda büyük bir patlamayla kendini yerde buldu.

iPad şarjı elinde patladı

iPad şarjı elinde patladı

Elektrik akımının kolundan kalbine ilerlediğini hissettiğini belirten öfkeli baba, “Eğer benim yerimde kızım olsaydı büyük olasılıkla ölmüş olacaktı” dedi.

İngiltere’nin Widnes kasabasında yaşayan Tim Gillooley, iPad şarj cihazının patlamasıyla neredeyse ölüyordu.

34 yaşındaki Gillooley, şarj cihazını prizden çıkardığı anda yaşanan patlamayla arkaya doğru savrulduğunu, elektrik akımı nedeniyle şok geçirdiğini belirtti.

Annesinin evinde şok içinde koşuşturmaya başladığını ve istemdışı olarak yaklaşık olarak iki dakika güldüğünü belirten Gillooley, ‘ağır bir şok geçirdiğini, kızının ise kendisini o halde görünce gözyaşlarına boğulduğunu’ söyledi.

Gillooley ve kızı

Tim Gillooley ve kızı

Daily Mail’e konuşan Gillooley, şarj cihazı patlayan iPad’i, Kasım 2012’de kızına doğum günü hediyesi olarak Liverpool’daki bir AppleStore’dan aldığını belirtti. Aylar sonra şarj cihazının sorun çıkarması nedeniyle mağazaya geri götürdüğünü ve kendisine ‘hiçbir sorun olmadığının söylendiğini’ belirten Gillooley, “Ailecek büyük bir Apple hayranıyız. Fakat kızımın iPhone’u da patlamaya hazır bir bomba ise onu asla yanına yaklaştırmayacağım” dedi.

İngiltere’de yaşanan olay, mobil cihazların neden olduğu patlama ve yangınların ilki değil. Çin’de geçtiğimiz ay 23 yaşındaki hostes Ma Ailun, şarja takılı iPhone 5 ile konuşurken elektrik akımına yakalanıp ölmüştü.

Apple, olaylar hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.
Kaynak:ntvmsnbc

Share