iPad’den 3D tarayıcı olur mu?

iPad’iniz ile bir nesneyi veya odayı hemen tarayıp üç boyutlu modele çevirmeye ne dersiniz?

İşte dünyanın ilk portatif 3D tarayıcısı olan “Structure Sensor” ile bunu yapabilirsiniz. Bir süre öncesine kadar ancak bilimkurgu filmlerinde görebileceğimiz bir teknoloji, şu anda geçekleşmiş durumda. Bu tarayıcıyı Lightning portu olan biriPad’e taktınız mı, işe başlamaya hazırsınız.

Structure Sensor hayatına geçen sene bir Kickstarter projesi olarak başlamış ve bir ayda beklenen bağış olan 100,000 Dolar’ın 10 katından fazlasını toplamışlar. Sonunda üretime geçilmiş ve yaratıcıları pratik bir 3D tarayıcıyı piyasaya sürerek tarihe geçmiş durumdalar.

ipad-3d-tarayıcı

3D tarayıcıyı iPad’e monte edip veri kablosunu taktıktan sonra (cihazın kendi bataryası var), Structure Sensor uyumlu bir tarayıcı uygulama kullanmanız lazım. Cihaz aynı bir Kinect gibi lazerle baktığı yeri görünmez bir ağ ile dolduruyor vekızılötesi kamera da taranan yerin şeklini ve ayrıntılarını anında bir modele çevirebiliyor. Cihazın üzerinde renkli birkamera olmadığı için de baktığı nesnenin renklerini ve şeklini, iPad’in kamerasından aldığı bilgi ile karşılaştırıyor.

STRUCTURE SENSOR NESNELERİ TARIYOR

Structure Sensor ile nesneleri, kişileri, odaları, mobilyaları tarayabilir, 3D modellerini çıkartıp başkalarına e-posta ile dosya olarak gönderebilir, kaydettiğiniz modelleri çeşitli animasyon programlarına veya 3D yazıcılara atabilirsiniz. Ama en etkileyici olanı, taradığınız şeyin modelini direk uygulama üzerinde görüp, evire çevire inceleyebilmek.

Cihazla ilgili ayrıntılı teknik bilgiyi ve satın almak isterseniz sipariş sayfasını, buraya tıklayarak gideceğiniz resmi sitesinde bulabilirsiniz. Structure Sensor’u fiyatı 399 Dolar, ama eğer özel yazılımı ile paket olarak almak isterseniz 499 Dolar ödemek gerekiyor.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share