Lego klavye

Her geçen gün hızla gelişen oyun ve eğlence sektörüne her şeyin sanallaşmasına ve bilgisayarlardaki, konsollardaki oyunların çok daha ilgi çekici olmasına rağmen bitmeyen Lego çılgınlığı son sürat devam ediyor. Şöyle bir baktığımız da neler yapılmadı ki Legodan devasa kaleler, film sahneler hatta makineler. Ancak bu daha önce hiç yapılmamıştı; Lego bilgisayar klavyesi.

Lego tutkunları bunu görmemiştik demeyin.

Lego tutkunları bunu görmemiştik demeyin.

Lego’dan yapılan bir klavye ne kadar düzgün çalışabilir diye düşünebilirsiniz ancak oldukça düzgün çalışıyor. Hatta normal bir klavyeden eksiği değil fazlası bile var. Alışıla gelmiş klavyelerde bulunan ok tuşları, shift tuşu ve harf tuşları gibi birçok tuşa ek olarak Caps Lock tuşunun üzerinden bir beyzbol şapkası bulunuyor.

Lego Klavye’ nin mucidi Jason Allermann ilk Lego klavyesini 2005 yılında ortaya çıkarmış ancak Legolar ile ilgili en sevdiği şeyin yaptıktan sonra bozmak olduğunu aktaran Allerman bir süre sonra bu projesini yeniden ortaya çıkarmış ancak bu sefer bozmadan önce bir video çekip Lego Klavye’nin nasılçalıştığını göstermeyi ihmal etmemiş.

Allermann Lego klavyesini ortaya çıkarırken en zorlandığı noktanın normal klavye tuşlarına tam uyacak lego parçası bulmakta zorlanması olduğunu aktarıyor. Öte yandan Allermann yeni Lego parçaları bulup klavyesini geliştirmek istediğini de sözlerine ekliyor.

Kaynak:Mynet

Share