Lenovo’dan projektörlü telefon: Smart Cast

Pekin’de düzenlenen TechWorld etkinliğinde Lenovo, dünyanın ilk lazer projektörlü(projeksiyon) akıllı telefon konseptini duyurdu: Lenovo Smart Cast.

lenovo-smart-cast

Son aylarda akıllı telefonlarıyla ülkemizde de görmeye başladığımız Lenovo, yeni konseptini duyurdu. Smart Cast adını verdiği konsept, lazer projeksiyonlu bir akıllı telefon.

Smart Cast olarak adlandırılan telefon aynı zamanda dünyanın en küçük Pico projektörü unvanına sahip. Lenovo tarafından yapılan yazılımla kullanılabilen bu projektör, duvar ve masa gibi yüzeylere telefonun ekranını yansıtarak kullanmanıza olanak sağlıyor. Duvara yansıtma özelliği ile film veya video izleme konusunda oldukça cazip görünüyor. Ayrıca dilerseniz klavyeyi de masa üzerine yansıtarak kullanabiliyorsunuz.

Lenovo Smart Cast projektörlü telefon, kaydırma, çoklu dokunma gibi hareketleri algılayabliyor. Yansıtma işlemi telefonun altından yapılıyor. Telefonun masanın üzerine koyduğunuzda tam karşıya görüntü yansıtabiliyor. Ayrıca telefonu ters ve dik şekilde yere koyduğunuzda hemen önüne klavyeyi yansıtabiliyor.

Share