Microsoft’tan hareket sensörlü klavye

Microsoft Research tarafından geliştirilen hareket sensörlü klavye, Windows kullanıcılarının bazı uygulamları el hareketleriyle kontrol etmesini sağlıyor.

Teknoloji devi Microsoft tarafından 1991 yılında kurulan ve bünyesinde kendi alanlarında önde gelen bilimadamlarını, mühendisleri, fizikçileri ve matematikçileri barındıran Microsoft Research departmanı, bilgisayar kullanımını önemli ölçüde değiştirebilecek yeni bir donanım geliştirdi. Bahsettiğimiz bu yeni donanım, geçtiğimiz günlerde Microsoft tarafından tanıtılan yeni hareket sensörlü klavye.

hareket-sensorlu-klavye-microsoft

İlk bakışta standard bir klavye gibi görünen bu hareket sensörlü klavye, yüzeyinin altında barındırdığı sensörler sayesinde kullanıcıların el hareketlerini algılayabilir. Bu sayede Windows 8 kullanıcılarının uygulamalar arasında daha hızlı geçiş yapmasını sağlayabilen cihaz, Modern UI kullanıcı arayüzü içerisinde yer alan özelliklerden de faydalanabiliyor. Şimdilik Bing Maps ve Microsoft Office gibi uygulamalarla uyumlu olan cihaz, bu uygulamaların kullanımını çok daha kolay ve hızlı bir hale getirebiliyor. Microsoft Research tarafından geliştirilen bu yeni klavyenin, bilgisayarda oyun oynama deneyimini de önemli ölçüde geliştirebileceği söyleniyor.

Kaynak:Mynet

Share