Nikon’dan yeni DSLR makineler!

Nikon CES-2016’da yeni ürünleriyle dikkati çekiyor.

nikon-d5-dslr-makine

NİKON tam profesyonel yeni DSLR fotoğraf makinesi D5’i dünyanın en büyük teknoloji fuarı olarak ifade edilen ABD’deki Consumer Elekcronics Show (CES) 2016’da tanıttı.

Las Vegas CES 2016’da 3 binden fazla şirket tüketicilerinin dikkatini çekmek için geliştirdikleri ürünlerini tanıtırken Nikon tam profesyonel yeni DSLR fotoğraf makinesi D5 ile gövde gösteresi yaptı. Nikon yine aynı fuarda diğer yeni ürünleri D500 ve 360 derece fotoğraf ve 4K video çekebilen aksiyon kamerasıyla göz doldurdu.

Mart ayında tüketiciyle buluşacak olan Nikon D5 için düzenlenen tanıtım toplantısı Las Vegas Paris Hotel’de gerçekleştirildi.

Nikon’un Türkiye distribütörü Karfo-Karcasulu Dış Ticaret A.Ş. CEO’su Kudret Karacasulu da D5’in tanıtım galasına katılarak Nikon’un yeni ürünlerini inceledi. Karacasulu, Nikon’nun yeni ürünlerini Doğan Haber Ajansı’na (DHA) değerlendirdi.

Nikon’un D5 fotoğraf makinesinin beklenenlerin ötesinde su üstüne çıktığını belirten Kudret Karacasulu, “D5, bilhassa yüksek hız performansı ve 3 milyon 280 bin ISO ile tüm basın fotoğrafçılarının, portre fotoğrafçılarını ve normal fotoğraf meraklılarının beklediği bir makine oldu. Şahsen benim de beklentimin çok üzerinde bir makine çıktı. Biz normalde D4S’ten biraz farklı bir makine bekliyorduk ama hakikaten bu makine 153 auto-focs sensörüyle büyük bir fark yarattı. Tahmin ediyorum sektörde ve endüstride diğer rakiplerinin bir adım önünde olacak bir makine. Diğer tanıtılan iki makine ise D500, yıllardır beklenen D300s’in yerine almış, DX formatta, yüksek hızda, 4K UHD video çeken ve aynı zamanda yeni özelliğiyle cep telefonlarına otomatik veri aktarımı yani fotoğrafları otomatik olarak bluetooth aracılığıyla aktarabilen bir makine olarak çıktı.

Diğer bir ürün ise Nikon’un tamamen yeni girmiş olduğu bir alan, 360 derece fotoğraf ve 4K video çekebilen aksiyon kamerası oldu” diye konuştu.

nikon-d5-dslr-makine-ozellikleri-fiyati

NİKON’UN AMİRAL GEMİSİ D5 OLDU

Nikon’un tam profesyonel kullanıcılarına göre tasarladığı D5, 3.2-inç boyutunda ve 2.36 milyon nokta dokunmatik ekran ile donatılmış. D5, 20.8MP’lik FF sensörüyle 4K UHD çözünürlükte video çekebiliyor. Video tarafında dahili “Time-Lapse” özelliği de unutulmayan detaylar arasında dikkati çekiyor. Nikon D5, aynı anda 153 noktaya odaklama yapabilen, 20.8 megapiksel çözünülürlüğe sahip sensörü, saniyede 12 kare fotoğraf çekebilen Expeed görüntü işlemcisi ve sonunda 4K video kaydedebilen teknik altyapısı ile Nikon’un amiral gemisi oldu. Nikon DSLR D5, 2016 Mart ayında satışa sunulacak.

D500 DE GÖZ DOLDURDU

Nikon, aynı fuardaki gövde gösterisinde D5’in yanı sıra, 360 derece aksiyon kamerası ve D500 DSLR’ını da tanıttı. CES 2016’da, akıllı bağlantı özellikleriyle ön plana çıkan Nikon D500 aracı uygulaması ile cep telefonuyla kolayca bağlantı kurabiliyor. 20.9 MP çözünürlüğünde yerleştirilen sensör APS-C ve yeni D5’ten biraz daha küçük ve 153 AF noktasına sahip. D5007un işletimcisinin D5 ile aynı olduğu görünürken, Expeed 5 kullanılmış. Bu da RAW modunda 1/ fps ile 200 kare çekim anlamına geliyor. Bu modelin ISO değerleri 100-51200 arasında.

Dokunmatik ekrana sahip olan DSLR fotoğraf makinesi, 4K 30 fps ve Full HD 60 fps kayıt yapabilme özelliğine sahip. Nikon’un D500 ürünü Mart 2016’da piyasaya çıkacak.

Nikon-D500-dslr-fiyat-ve-ozellikleri

KEYMİSİON 360 NİKON’UN SÜPRİZİ OLDU

Nikon DSLR D5 modeliyle göz doldururken KeyMision 360 isimli 360 derece 4K kayıt yapan kamerasıyla sürpriz yaptı. KeyMission 360 ön ve arka geniş açı lenslere sahip ve bu sayede 360 dereceyi görerek 4K video kayıt yapabildiği gibi, aynı zamanda fotoğraf çekimi de gerçekleştirebiliyor. Nikon’un bu yeni ürünü 30 metreye kadar suya dayanıklı ve 2 metreye kadar da darbeye dayanıklı.

Nikon yetkilileri, Bluetooth ve WİFİ ile veri aktarabilen bu yeni ürün ile ilgili çok fazla detay paylaşmazken, ne zaman tüketiciye ulaşacağı ise merak konusu oldu.(DHA)

Share