Otomobilde telefon keyfine alternatif

Araçlarda telefon kullanımı ciddi sıkıntılar oluşturabiliyor. Bunun önüne geçmek isteyen Navdy isimli bir cihaz akıllı telefonlarla kullanılabilen araç içi projeksiyon çözümü ile bu konuda farklı bir alternatif sunuyor.
Mini projektör Navdy, telefonun ekranını otomobilin ön camına yansıtıyor Mini projektör Navdy, telefonun ekranını otomobilin ön camına yansıtıyor.

Otomobil içinde telefon kullanımı sürüş sırasında dikkati dağıttığı için birçok ülkede yasaklanıyor. Bu sorunun üstesinden gelmek için çeşitli çözümler üretiliyor. Ancak bunlar genelde telefon görüşmeleri ve SMS okuma uygulamalarından öteye gidemiyor.

Navdy isimli araç içi mini projeksiyon çözümü, otomobilde telefon kullanımına farklı bir yaklaşım getiriyor. Akıllı telefonun ekranını özel bir uygulama ve donanım ile otomobilin ön camına yansıtan Navdy, bu sayede sürüş keyfini bozmadan ve dikkati dağıtmadan telefon kullanımına imkan tanıyor.

navdy-arac-ici-navigasyon

Aracı kullanan kişi Navdy yardımı ile sesli komut ve el hareketleri ile ürünü kontrol edebiliyor. Aynı zamanda sesi yazıya da dönüştürebilen İngilizce konuşmak gerekiyor) Navdy, bu sayede Tweet de atabiliyor. Hem iPhone (iOS) hem de Android uyumlu olan cihaz telefon görüşmesi, Facebook, WhatsApp ve navigasyon uygulamaları ile birlikte çalışabiliyor.

Bütünleşik olarak Wi-Fi ve Bluetooth özelliği de bulunan cihazın ön sipariş fiyatı (ABD için) 299 dolar olarak belirlendi. Üretici firmadan alınan bilgiye göre cihaz önümüzdeki yılın ilk aylarında piyasaya sürülecek.

Kaynak: Navdy

Share