PonoMusic bir günde 2 Milyon Dolar topladı

PonoMusic için Kickstarter üzerinden başlatılan kampanyada henüz ilk günden 2 milyon dolar toplandı.

PonoMusic ortaya çıktığı günden beri müzik dünyasında ve sistemlerinde çığır açacak bir platform olarak anılıyordu ve görünen o ki müzikseverlerin de bu iddialı platforma güveni tam. Efsanevi rock yıldızı Neil Young tarafından kurulan PonoMosic, müzikseverlere üst düzey ses kalitesi sunabilmek adına iki farklı ürün sunuyor. Bunlarda ilki PonoPlayer adı verilen oldukça gelişmiş bir ses kalitesi sunabilen portatif müzik çalar. İkincisi ise müzikseverlerin yüksek ses kalitesinde kayıtlara ulaşmasına imkan sağlayan PonoMusic Store servisi.

Geliştirdiği PonoMusic ve PonoPlayer’ı genel kullanıcı kitlesine ulaştıracak seviyeye getirmek için yatırıma ihtiyaç duyan Neil Young, ürünleri için gerekli para desteği için Kickstarter’a yöneldi. Son zamanlarda teknoloji ve oyun dünyasındaki birçok girişimcinin ürünlerini geliştirmek için gerekli kaynakları bulmak için yöneldiği Kickstarter, Neil Young için de oldukça verimli oldu.

PonoMusic, 800.000 dolar toplamak amacıyla başlattığı Kickstarter kampanyasının daha ilk gününde hedefine ulaştı. Hatta sadece hedefine ulaşmakla kalmadı ve daha ilk gününden 2 milyon dolar toplamayı başardı. Kickstarter bu kadar başarılı olmasının temel sebeplerinden biri, müzik meraklılarının yıllardır yapım aşamasında olan PonoPlayer’a bir an önce kavuşmak istiyor olması. Free Lossless Audio Codec (FLAC) ses formatını kullanan PonoPlayer, oldukça yüksek bir ses kalite sunuyor.
Kaynak:Mynet

Share