Samsung 1 Milyar monitör üretti

Samsung’un yeni monitör modelleri sektörün en güçlü örneklerinden olduğunu söylüyor.

Samsung’tan gelen üst sınıf ürünlere bir yenisi daha ekleniyor. Geçtiğimiz ay gerçekleşen Mobile World Congress 2014’te karşımıza çıkan ve büyük beğeni kazanan Samsung Galaxy S5’in ardınan Galaxy Gear 2 ile tanıştık. Sektörün en güçlü örnekleri olarak piyasada rekor satışlar yapması beklenen ürünlere bu sefer de bir monitör ekleniyor. Şimdiye kadar üretilen en kaliteli monitörlerden biri olma iddiası taşıyan cihazın üç ayrı modeli var. Bunlar sırasıyla Samsung UD590, SD390 ve SD590 şeklinde.

samsung-monitor

Tam 1 milyar renk değerine sahip olan bu özel monitörlerin ekran çözünürlüğü de bir hayli ilginç; 3,840 x 2,160 piksel! 28 inç’lik UD590 şimdiden ön sipariş almaya başladı ve son kullanıcıdan 700 dolar talep ediyor. Üst seviyedeki renk desteğinin yanı sıra Picture in Picture özelliği sayesinde daha küçük çerçevelerde bile çözünürlük kaybı aşanmıyor.

Picture by Picture sayesinde ise çift monitör desteği sunan cihaz, oyunseverlere de göz kırpıyor. Metal, ince çerçeve ile üretim bandına giren UD590 bir adet T ayaklık ile geliyor. Display Port, iki adet HDMI 1.4 soket (4K çıkışı için) diğer özellikler arasında.

Samsung’un diğer iki monitörü ise SD390 ve SD590 adlarını taşıyor. Biri 23.6, diğeri 27 inç boyutlarında olan monitörler de 1080p görüntü desteği veriyor. UD90, Samsung’un daha önce TV serilerinde kullandığı Touch of Color özelliğini kullanıyor. SD390, bir adet HDMI ve bir de VGA girişine sahip. Bu iki monitör de 250 ile 310 dolar arasında satışa sunulacak. Her üç model de önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kullanıcısı ile buluşmuş olacak.
Kaynak:Mynet

Share