Samsung’da düz ekran tarih oluyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un son yıllarda benimsediği kavisli ekran politikasını yaygınlaştıracağı iddia ediliyor. Söz konusu iddiaya göre Samsung, tepe model akıllı telefonlarında düz ekran yerine kavisli ekran kullanacak. Böylece Galaxy S8’in de sadece kavisli ekranla tanıtılması bekleniyor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Güney Kore merkezli dev telefon üreticisi Samsung için dünyanın en iyi ekranlarını ürettiğini söyleyebiliriz. Televizyon ekranı üretiminde kendini kanıtlayan firma, ürettiği telefonlarda da bu teknolojiyi kullandığı için pazarda hayli ilgi görüyor. Hal böyle olunca diğer telefon üreticileri de kaliteli bir ekran için Samsung ile büyük anlaşmalar imzalıyor. En azılı rakibi Apple’ın bile OLED teknolojisi için Samsung ile anlaşacağı iddia ediliyor.

Apple, OLED panele geçiş sürecini hızlandırmak için düğmeye bastı. Nikkei’nin aktardığı rapora göre, hedef önümüzdeki yıl gelecek iPhone 7s ile birlikte geçiş yapabilmek. Bundan önceki öngörülere baktığımızda iyi ihtimalle iPhone 8 hatta muhtemelen iPhone 8s ile birlikte geçilebileceği okumuştuk.Panellerin üretimini Samsung ile LG üstlenecek. Anlaşma bedelinin ise 12 milyar dolar dolayında olacağı belirtiliyor. LCD panellere kıyasla daha düşük güç tüketimi sunan OLED paneller bu sayede bataryadan da tasarruf edilmesini sağlıyor. Daha canlı renkler ve daha koyu siyahlar da cabası. AMOLED tavan yaptı: Samsung açık ara lider!

Bununla birlikte Samsung, sahip olduğu en iyi ekran teknolojilerini tepe model akıllı telefonlarında kullanıyor. Bildiğimiz üzere Güney Koreli teknoloji devinin son zamanlarda ürettiği en iyi ekran ‘Edge’ yani kavisli ekran. Bu özelliğiyle Samsung diğer rakiplerinden sıyrılmayı da başarıyor. Kavisli ekranı ilk olarak Galaxy Note Edge’de kullanan Samsung, daha sonra sırasıyla S6 Edge, S6 Edge Plus, S7 Edge ve son olarak Note 7‘de bu ekran teknolojisini kullandı.

Kavisli ekrana sahip Samsung telefonların hayli ilgi gördüğünü biliyoruz. Lakin Samsung sadece tepe model telefonlarında kavisli ekran kullanıyor. Yani giriş ve orta segment akıllı telefonlarında kavisli ekran yok. Diğer taraftan, S6 Edge, S6 Edge Plus ve S7 Edge ise adeta satış rekorları kırdı.

İşte bu ilginin Samsung’un aklını çeldiği iddia ediliyor. Söz konusu iddiaya göre Samsung artık tüm tepe model telefonlarında kavisli ekran tercih edecek ve düz ekran tarihe karışacak. Tabii diğer akıllı telefonlarında düz ekran kullanılmaya devam edecek. Bu doğrultuda Galaxy S8’in de sadece kavisli ekranla geleceği iddia ediliyor. Fakat bu söylentilerin ne derece doğru olduğunu öğrenmek için 2017’nin mart ayını beklememiz gerekecek.

Share