Sony’den geniş görüntüleme için iki yeni ürün

Sony’den geniş formatlı görüntüleme için iki yeni 4K lazer projeksiyon çözümü.

Sony’nin yeni geliştirilen 5000 lümen projektör modelleri izleyicileri içine çeken bir dünyanın kapıları aralıyor. Projektörlerden biriyle planetaryumlar, eğlence parkları, perakende satış mağazaları, müzeler diğeriyle uçuş simülasyonu, görselleştirme ve eğitim alanları hedefleniyor.

sony-4k-lazer-projeksiyon

Sony, kısa bir süre önce 4K lazer ışık kaynağı projektörü yelpazesini genişleten iki yeni projektör tanıttı. Yeni projektörler planetaryumlar, eğlence parkları, müzeler ve perakende satış mağazaları için tasarlanan VPL-GTZ270 ile simülasyon, görselleştirme ve eğitim alanlarında kullanılmak üzere tasarlanan VPL-GTZ280 modellerinden oluşuyor. Yeni VPL- GTZ270 2016’nın başında, VPL- GTZ280 ise 2016’nın ilkbaharında piyasaya sunulacak.

Yerel SXRDTM 4K (4096×2160) çözünürlüğe sahip her iki 5000 lümen model de Sony’nin VPL-GTZ1 modeliyle bir arada kullanılarak B2B ve çeşitli ticari amaçlı uygulamalar için tasarlanan çok yönlü bir 4K lazer ışık kaynağı projektörü ailesi oluşturuyor. Ayrıca her iki projektör de 4K 3D modunda çalışabiliyor.

Sony‘nin diğer lazer ışık kaynağı projektörleri gibi, VPL-GTZ270 ve VPL-GTZ280 modelleri de yaklaşık 20.000 saat (veya düşük parlaklık modunda yaklaşık 40.000 saat) bakım gerektirmeden çalışma özelliği sayesinde normal koşullarda ampul değiştirme işlemleriyle ortaya çıkan maliyetleri azaltarak kullanım süresi boyunca toplam sahip olma maliyetini de düşürüyor. Dolayısıyla personelin, lambaların ve filtrelerin bakımını yapmak için merdivenlere ve korkuluklara tırmanarak risk almasını engelliyor.

sony_4k_projector

Sabit parlaklık modu ve periyodik otomatik kalibrasyon özellikleri sayesinde ürünler çok daha uzun bir süre kullanılabiliyor. Projektörlerin SXRD™ paneli birden çok projeksiyonun bir arada kullanıldığı uygulamalarda daha az beyaz bantla derin bir siyah görünüm oluşturuyor.

Yoğun trafikli alanlarda kullanım durumlarında toza karşı koruma için yalıtılmış optikler bulunan her iki model de 35 dB’den daha düşük çalışma sesiyle çalışıyor. Yeni projektörler ayrıca saat yönünde veya saat yönünün tersinde, yatay veya dikey yönde ve ileri veya geri olmak üzere eğim açısından bağımsız, eksiksiz özellikleriyle esnek kurulum seçenekleri de sunuyor.

VPL- GTZ270

“Reality Creation” yükseltme ve Yüksek Dinamik Aralık (HDR)* özellikleri gibi görüntü iyileştirme işlevleriyle eğlence pazarında sürükleyici ve gerçekçi bir görüntüleme deneyimi sunmak üzere tasarlanan VPL-GTZ270, kullanıcıların bir görüntünün tamamını doğru ve net bir şekilde görüntüleyebilmesini sağlıyor. Geniş renk aralığı tüm DCI aralığını kapsıyor ve yeni ITU-R BT2020 renk gamutunu simüle ediyor. Yeni gövde tasarımı birçok projektörün kolaylıkla taşınmasını ve üst üste dizilmesini sağlıyor.

VPL- GTZ280

Yüksek hızlı hareket işlevlerini ve her gözde 4K 3D 60 Hz için yeni yüksek hızlı 4K 120 Hz sinyal işleme özelliklerini kullanan VPL-GTZ280, leke ve taşıma gecikmesi azaltması, gece görüş simülasyonu için kızılötesi ışık çıkışı ve titreşime dayanıklılık gibi özelliklerin yanı sıra hızlı hareketli sahnelerde bulanıklığı da azaltıyor.

Share