Tabletlere ilgi giderek azalıyor

Tüm dünya çapında tablet talebinde azalma devam ediyor. Son çeyrekte 44.7 milyon milyon tablet piyasaya sürüldü.

Araştırma şirketi IDC’nin verilerine göre tablet pazarındaki daralma devam ediyor. Şirketin açıkladığı 2015 yılına ait ilk çeyrek rakamlarına göre dünya çapında 44.7 milyon tablet piyasaya sürüldü.
ipad-2

Tablet pazarında liderlik koltuğunda iPad ile Apple oturuyor. Son çeyrekte 10.9 milyon adet iPad’i piyasaya süren Apple’ı 7.6 milyon ile Samsung, 2.5 milyon ile Lenovo takip ediyor. Apple’ın tablet pazarındaki payı ise yüzde 24.5. Onu yüzde 17 ile Samsung, yüzde 5.7 ile Lenovo takip ediyor.

Pazar payının neredeyse yarısı ile noname yani isimsiz olarak tabir edilen markalar tarafından oluşturuluyor. 2015 yılının ilk çeyreğinde bu diğer markalar 20.4 milyon tableti piyasaya sürerken pazar payları ise yüzde 45.6 oldu.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre karşılaştırıldığında ise dünya genelindeki piyasa sürülen tablet sayısında yüzde 7 oranında düşüş olduğu görülüyor.

Düşüşün sebepleri

Tabletlerin kullanım ömrünün uzun olması, phablet adı verilen büyük ekranlı telefonların yaygınlaşması ve ucuzlaması, ikisi bir arada konseptli ürünlerin yaygınlaşması bu ürünlerin satışlarının azalmasında önemli etkenler olarak gösteriliyor.

Share