Teknogirişim Sermayesi’ne giden yol İTÜ Çekirdek’ten geçiyor

Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen İTÜ Çekirdek, TÜBİTAK 1601 programı kapsamında “1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı Bireysel Genç Girişim (BİGG )1.Aşama Uygulayıcısı” oldu. Diğer bir deyişle TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi’ne giden yol İTÜ Çekirdek’ten geçiyor.

İTÜ Çekirdek, girişimcilerden gelen fikirleri somut iş sonuçlarına dönüştürme misyonuyla teknoloji tabanlı proje sahiplerini eğitimlerle, mentorluk ve network ağı ile destekleyecek. Başvuru formu hazırlama, iş modeli, iş planı, gelir modeli gibi pek çok alanda eğitim imkanı girişimcilere sunulacak. Başlangıç aşamasındaki teknoloji tabanlı girişimlere destek verecek TÜBİTAK 1512 programından faydalanmak isteyen girişimciler, 1 Temmuz’dan itibaren İTÜ Çekirdek’e online olarak başvurabiliyor.

itu
İTÜ Çekirdek’ten teknogirişimcilere çağrı
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İTÜ ARI Teknokent CEO’su Kenan Çolpan “İTÜ Çekirdek’te girişimcileri uluslararası birer marka yapmak adına temel iş fikri geliştirmeden, pazarlamaya kadar farklı eğitimlerle destekliyoruz. İTÜ Çekirdek aracılığıyla TÜBİTAK’a başvuracak girişimciler1 milyon TL tutarındaki Çekirdek ödülüne de aday olarak kabul ediyoruz. 1512 Programı’nın yeni gir

işimcilere sunduğu fırsatlara ulaşmak için tüm teknogirişimcileri İTÜ Çekirdek’e başvuruya çağrıyoruz.”dedi.
1 Temmuz’dan itibaren www.itucekirdek.com adresinden “1512 Teknogirişim Başvuru Formunu” dolduran girişimciler, belirlenen takvim doğrultusunda değerlendirilecek ve görüşmeye yapmaya davet edilecek. Jüri sunum günü ardından İTÜ Çekirdek BİGG Kulvarına başvurusu kabul edilen girişimciler, İTÜ Çekirdek’in altyapı, laboratuvar, toplantı ve konferans salonları, dinlenme alanları, İTÜ, İTÜ ARI Teknokent ve ITUNOVA TTO ağı, danışmanlık ve mentorluk desteklerinden de yararlanabilecek.
Bilgi için: Erdem Dicle / Mehveş Erdoğan / Artı İletişim Yönetimi / 0212 347 03 30/ [email protected]

Share