Western Digital rakibi Sandisk’i satın aldı

Dünyanın önde gelen depolama birimi üreticilerinden Western Digital(WD), yine bu alanda hizmet veren Sandisk’i 19 milyar dolara satın aldı.

SanDisk-Western-Digital

Depolama birimi ve hafıza üreticileri arasında önemli isimlerden ikisi olan Western Digital ve Sandisk artık tek çatı altında ve WD çatısı altında bir araya geldi.

WD’nin 19 milyar dolara Sandisk’i almasıyla birlikte şirket, SSD (Katı Durum Diski) piyasasında elini güçlendirmeyi planlıyor.

Anlaşmanın tamamlanmasıyla birikte SanDisk CEO’su Sanjay Mehrotra’nın WD yönetim kuruluna girmesi bekleniyor. Western Digital’in CEO’su Steve Milligan ise görevine devam edecek.

SSD(Solid State Disc) NEDİR?

SSD’lerin çalışma mantığı, hard disklerden oldukça farklıdır. Geleneksel hard disklerde veriler, plakaların üzerindeki sektörlerde tutulur. Bu plakalar hard disk içerisindeki motorlar ile döndürülür ve okuma / yazma kafası tarafından okunur. SSD’lerde ise veriler NAND flash yongalarda saklanır. SSD’lerin içerisindeki bellek yongaları, tıpkı bilgisayarlarımızdaki RAM’ler gibi hızlı çalışırlar.

western-digital-ssd

Yani SSD’ler bilgisayarların geleneksel disklere göre çok daha hızlı çalışmasını ve daha güvenilir bir yapıda olmasını sağlayan yeni bir depolama teknolojisidir. SSD’ler saniyede 500-600 MB’a kadar okuma ve yazma yapabilmektedir. Geleneksel HardDisklerde ise bu oran oldukça düşük seviyelerdedir.

Share