Satışları hızla eriyor

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcılar artık hem MP3 çalar, hem radyo hem de fotoğraf makinesi olarak cep telefonlarını kullanabiliyor. Hal böyle olunca salt bu teknolojileri kullanan cihazların satışlarında da ciddi düşüşler yaşanıyor.

Satışları hızla eriyor

Satışları hızla eriyor

NPD Group’un yaptığı bir araştırmaya dayandırdığı rapora göre orta ölçekli dijital fotoğraf makinelerinin satışları ABD genelinde son 11 ayda yüzde 17 oranında düştü. Benzer şekilde el kameralarının satışları da aynı süreçte yüzde 13 oranında geriledi.

Araştırmaya göre kullanıcılar fotoğraf çekmek istediğinde artık telefonlarını yeterli görürken, sadece yaz tatilleri söz konusu olduğunda yanlarına fotoğraf makinesini almayı tercih ediyor.

NPD’den Liz Cutting, konuyla ilgili yaptığı açıklamada akıllı telefonların geldiği son noktanın fotoğraf makineleri üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu; ancak önemli etkinlikler söz konusu olduğunda halen bu özel makinelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Fotoğraf paylaşım sitesi Flickr’ın yayınladığı son istatistiklere göre ise siteye yüklenen fotoğrafların büyük bir bölümü iPhone ile çekiliyor.

Share