Sony 4K fotoğraf makinesini duyurdu

4K video yaygınlaşırken Sony’de bu trendi yakından takip ediyor.

Sony Fotoğraf makinesi dünyasında devrim yaratacak 4K video çekim yapabilen fotoğraf makinesi Alpha A7s görücüye çıkardı. Las Vegas’ta yapılan basın toplantısı ile ilk defa görülen 4K video çekebilen Alpha A7s full-frame ve aynasız olması ile ön plana çıkıyor. Sony’nin yeni kamerasına verdiği ismin içerisinde duyarlılık anlamına gelen “sensitivity” kelimesinin baş harfi ”s” harfi yer alıyor. Bu hassasiyet kameranın ISO değerinde kendini oldukça net bir şekilde belli ediyor. Alpha A7s’in ISO aralığı 50-409,600.

12.2 Megapiksel full-frame olan Alpha A7s 3,840 x 2,160 çözünürlüğünde 4K video çekebiliyor bu alanda ilk olmayan Sony’nin yeni fotoğraf makinesi yeni nesil akıllı telefonlarda görmeye alıştığımız 4K video çekebilme özelliğini profesyonel fotoğraf makinelerine de taşımış oluyor.

sony-alpha-a7s

Alpha A7s ISO değerinden biraz daha bahsetmek gerekirse üst sınır ISO değeri olan 409,600 ile şuan da mevcut ISO değerlerinin hepsini geride bıraktığını söyleyebiliriz. Bu noktada üst sınır ISO değerinin bu kadar yüksek olmasının sebebi ise düşük ışıklı ortamlarda ışıklı ortamdaymış gibi fotoğraf çekebilmek. Alpha A7s ile zifiri karanlık olarak nitelendirebileceğimiz ortamlarda bile başarılı sonuçlar alabileceğinizi söyleyebiliriz.

Akıllara gelen ilk soru 4K kalitesinde videoların hangi SD karta sığacağı olabilir ancak bu noktada cihaz harici bir cihaza ihtiyaç duyuyor. HDMI çıkışı ile harici bir cihaza bağlanıp çekilen 4K görüntüleri bu cihaza aktarabilirken SDXC kartlara da kayıt yapabiliyor.

Sony’nin üstün özelliklere sahip yeni fotoğraf makinesinin fiyatı hakkında açıklama yapılmazken lens hariç yalnızca gövde fiyatının yaklaşık 4000 TL olması bekleniyor.

Kaynak:Mynet

Share