Huawei Mate 7

Huawei, dünyanın en büyük elektronik üreticileri arasında yer alan bir Çin firması. Ancak ürünleri klasik “Çin mallarından” değil, zira Huawei aslında diğer tüm markalar için fason üretim yapıyor. Hatta Samsung firmasından sonraki en büyük fason üretici olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle ürünleri gayet kaliteli oluyor.

Mate serisi, firmanın phablet (çok büyük ekranlı) tarzı cep telefonlarını barındıran bir seri. Nitekim Huawei Mate 7 de böyle ve phablet klasmanına giriyor. Huawei Mate 7, tam 6 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Kullanması ve kontrol etmesi biraz zor, zira cihaz ortalama phablet ekran büyükülüğü olan 5.7’nin epey bir üzerine çıkıyor. Bu büyük ekran IPS LCD teknolojisini kullanıyor ve Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Çözünürlüğü ise 1080 x 1920 piksel. Bunlar iyi değerler, ancak aynı zamanda bu kadar büyük bir ekran üzerinde kaliteli görüntü elde etmek için zorunlular. Telefon aynı zamanda çift SIM desteği veriyor.
Huawei-Ascend-Mate-7

Donanım olarak çift çekirdekli 1.8 GHz Cortex-A15 & üç çekirdekli 1.3GHz Cortex-A7 işlemci, Mali-T628 grafik işlemcisi, 3GB RAM ve Huawei Kirin 925 çipset kullanıyor. Günlük kullanım için performansı fazlasıyla yeterli. Ancak bazı çok ağır 3D oyunlar problem çıkarabiliyor. Ancak bu donanımın düşüklüğünden değil, ekranın büyüklüğünden kaynaklanıyor.

 

Batarya kapasitesi 4.100 mAh ve neredeyse 3 gün boyunca şarj edilmeden dayanabiliyor. Bu uzun pil ömürlü phableti edinmek için http://www.bilio.com/cep-telefonu-c3277/huawei/ascend-mate-7-16gb-p204087314/ adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Share