Köpek eğitimi neden gereklidir?

Evde hayvan beslemek, günümüzde birçok insanın tercihidir. Özellikle bazı köpek cinsleri uyumlu yapısı ile kolayca evinizin ferdi olabilir. Fakat ev ortamında beslenen köpeğin, zaman kaybetmeden eğitilmesi önemlidir. Doğru şekilde eğitim almayan köpekler, sahibine birçok zorluk yaşatır. Hatta bazen yanlış hareketleri neticesinde büyük hayaller ile edindiğiniz köpeğinizi, aldığınız yere iade etmeniz gerekebilir.

Birçok ülkede, köpek eğitimi veren profesyonel merkezler mevcuttur. Bu merkezlerde köpekler henüz küçük yaşlarından itibaren tıpkı çocuk gibi eğitilir. Ev içi eğitim esnasında; uyku saatleri, beslenme saatleri ve tuvalet saatleri titizlikle planlanır. Bunun dışında köpeğin bazı komutları alması ve vaktinde yerine getirmesi önemlidir.

 

Temel itaat eğitimi adı verilen bu eğitimi veren profesyonel merkezler ise bir anlamda okul olarak değerlendirilmelidir. Temel itaat eğitimini başarı ile tamamlayan köpeklere, uygun görülmesi halinde daha kapsamlı online dog trainer gibi eğitim programlarına geçilebilir.

 

Koruma gibi farklı amaçlar doğrultusunda yetiştirilmek istenen köpekler, belirli bir yaşa geldikten sonra özel olarak yönlendirilir. Fakat korumalık yapmak üzere hazırlanan köpeklerin de temel eğitimden geçmiş olması şarttır. Ülkemizde köpek eğitiminin bir numarası olan http://www.onlinedogtrainer.us köpeğinizi karakter yapısına, yaşına ve diğer özelliklerine göre yönlendirecek, daha uyumlu bir ev arkadaşı kazanmanıza katkı sağlayacaktır. Profesyonel şekilde hizmet veren online dog trainer sayesinde; ev içinde veya ev dışında eğitilmiş bir köpek ile yaşamak hayatınızı kolaylaştırır.

 

Online dog trainer, doggy dan şuanda tüm dünyada hizmet vermektedir, dil seçeneği olarak ingilizce sunulmaktadır.

Share