Sağlık Sektörünün Sorunlarını Mühendisler Çözüyor!

YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü’nün bu yıl “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 3.sünü düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması’nda final heyecanı yaşanacak.

Yıldızlı Projeler Yarışması

Yıldızlı Projeler Yarışması

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 100.yıl etkinliklerinden bir tanesi olan Yıldızlı Projeler Yarışması’na 50 farklı üniversiteden 112 proje ekibi katıldı. Çok geniş katılımın olduğu başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 18 tane proje ekibi finale çıkmaya hak kazandı.
Finalde sağlık sektörünün sorunlarına çözüm üretebilecek olan projeler göze çarpıyor. Bunlardan bazıları; deri nakli ve kalp stendi tedavilerinde ortaya çıkan biyouyumluluk sorununa çözüm üreten projeler, geliştirilmiş ölçüm cihazları ve hastaların ihtiyaçlarına daha kolay ulaşmasını sağlayan çözümler.
Bunların dışında savunma sanayide kullanılabilecek cihazlar, alternatif enerji sitemleri, hayatımızı kolaylaştıracak yazılım ve otomasyon çözümleri ise diğer ilgi çeken proje başlıkları.
Yıldız SEM’in vermiş olduğu “Proje Yönetimi” eğitimine katılan proje ekipleri 29 Eylül 2011 Perşembe günü düzenlenecek olan finalde dereceye girmek için yarışacak.
Finalde proje değerlendirmesini Sanayi ve Bilim Kurulu beraber yapacak. Üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu sayesinde, sürekli dile getirilen ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen üniversite-sanayi işbirliği somutluk kazanıyor.
Finalist projeler, Yıldızlı Projeler Yarışması’nın yenilikçi değerlendirme kurulu yapısı ve somutlaşmış üniversite-sanayi işbirliği sayesinde Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi gibi teşviklerden yararlanmak için rakiplerinin bir adım önüne geçiyor. Finalde dereceye giren proje ekiplerine ödülleri verilecek ve çeşitli iş birlikleri fırsatları sunulacak.
Türkiye’nin inovasyon yönetimi konusunda en deneyimli ve en birikimli kişilerinden olan Ali Özgenç “İnovasyon ile Sınırlarımızı Aşmak” konulu bir sunum gerçekleştirecek. Daha önce Sabancı Holding üst yönetiminde İş Geliştirme Direktörü olarak çalışan Sayın Özgenç, şu anda kendi şirketi olan Algoritma Danışmanlık’ta İnovasyon Yönetimi Yenilik Danışmanlığı yapmaktadır.
Üniversite öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmaları yakından görmek ve inovasyon yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkes 29 Eylül 2011 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesini ziyaret edebilir.

Share