Toroid Nüve

Her ne kadar elementlerden bazılarının mıknatıs özelliği bilinse de, Faraday bobinlerle ilgili deneyleri başlatan ilk kişi olmuştur. Faraday’ın deneylerinin ardından mıknatısların ve manyetizmanın kullanımı artmış ve günümüzde çok çeşitli formlar almıştır. Her geçen gün gelişen elektrik elektronik dünyasında en önemli icatlardan ve üretimlerden birisi de, toroid nüve aletleridir.

troid-nuve

Ferrit malzemeden yapılan nüvelerde, ferritten kaynaklı olarak herhangi bir kayıp yaşanmamaktadır. Bu nedenle bu aletlerin oldukça yaygın kullanım alanları olduklarını söyleyebiliriz. Girdap akım kaybı, elektrik aksamı olarak çalışan cihazlarda yaygın görülen bir durumdur. Yine bu durumun ferritlerde ortaya çıkmadığını ve böylesi bir kaybın yaşanmadığını söyleyebiliriz.

Nüve seçimi ve nereden satın alınır?

Toroid nüve seçiminde dikkatli olmamız gereken birkaç özellik vardır. Nüve içerisindeki sarım sayısı toroid nüve seçiminde kritiktir. Frekans ve Gauss değerleri uyumlu olan nüveler düzgün çalışan ve kaliteli sonuçlar veren nüvelerdir.

Nüve materyali de, seçimimizde önemli bir kriterdir. Materyal seçimi nüve üzerindeki güç kaybının seviyesini belirler. Bu cihazlar güç kaybını en minimum seviyeye indirmek için tasarlanmış ve oluşturulmuş cihazlar oldukları için, bu noktada nüvenin oluşturulduğu materyal büyük önem arz eder.

Toroid nüve türü materyallere Türkiye’de üretim yapan signal firması aracılığıyla ulaşmak mümkündür. Signal’in birbirinden kaliteli elektrik ve elektronik ürünlerine http://www.signal.com.tr/urunler-ferrit-nuveler.html adresinden ulaşılabilir. Signal satış sonrası verdiği teknik destekle de Türkiye’nin en çok tercih edilen firmalarındandır.

Share