Artık 4 kolunuz var

MIT çalışan işçiler için iki adet ek kol desteği verebilen bir prototip geliştirdi.

Hayatın temposuna yetişmekte bazen güçlük çekiyoruz. Bu durumda iki kolum var daha fazlasını yapamam mazeretini tarihin tozlu sayfalarına kaldıran bir teknoloji geliştirildi. İsterseniz artık 4 kolunuz var!

Massachusetts Institute of Technology (MIT) dahilinde bir projede çalışan mühendisler, çeşitli işlerde çalışan işçiler için iki adet ek kol desteği verebilen bir prototip geliştirmişler. Federico Parietti ve Harry Asada’nın fikri, uçak montajı gibi işçilerin ağırlık altında çalışmalarını gerektiren görevlerde onlara kolayca yardımcı olacak bir çift ek robotik kol vermek.

mit-4-kol

FİZİKSEL DESTEK VERİYOR
Kullanan kişiyi, Örümcek Adam çizgi romanlarındaki kötü adamlardan “Doktor Ahtapot” gibi gösteren bu robotik kollar, belli bir ağırlığa fiziksel destek verebiliyor. Kullanıcı kendi kollarını kaldırıp indirerek, ek robotik kolları da yönetebilyor. Böylece hızlı ve istemsiz bir idare mümkün oluyor.

Prototip aşamasında omuzlarda takılı duran robotik kollar, asıl ürünün tasarımında beldeki ana kontrol ünitesine bağlı duracak. Daha esnek ve kuvvetli imal edilecek asıl versiyonda, kollar gerektiğinde bacak için de destek verebilecek.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share