Bisikletten düşmek tarihe karışıyor

Hem iki tekerlekli hem de devrilmiyor. İşte Jyrobike.

jyrobike
Bir grup bisiklet meraklısı mühendis tarafından tasarlanan Jyrobike, kendi kendini dengeleyen bir sisteme sahip. 3-8 yaş arası çocuklara yönelik düşünülmüş bu üründe, bisiklet kullanmayı öğrenen çocuklar, bisiklet sallansa bile devrilmiyorlar. Böylece çok daha kolay ve güvenli şekilde sürmeyi öğrenebiliyorlar.

İlk bakışta sihir gibi görünen bu teknoloji, aslında çok basit bilimsel prensiplere dayanıyor. Ön tekerlek içindeki patentli bir jiroskop mekanizması, üzerinde kimse yokken bile bisikleti dengede ve devrilmeden durdurabiliyor. Jyrobike’da, çocukların ilk kez bisiklete binmeyi öğrendikleri zaman kullandıkları yedek yan tekerlere gerek kalmıyor.

DEV DESTEK
Jyrobike’ın üretime geçmesi için firması bir Kickstarter bağış kampanyası açtı. Henüz birkaç gündür aktif olmasına rağmen, bekledikleri 100,000 Dolar bağışın yarısını toplamışlar bile. Eğer kampanya başarılı olursa, Jyrobike bağışçılara 249 Dolar’a verilecek. Eğer isterseniz 129 Dolar’a, sadece asıl teknolojinin içinde bulunduğu ön tekerleği de satın alabilirsiniz. Jyrobike’ın ön tekerleğini, çocuğunuzun bisikletindeki normal ön tekerlekle değiştirmeniz yeterli.
jyrobike-hub

Kaynak:Gerçek Gündem

Share