Ruh halinize göre hareket eden radyo

İngiltere’de üniversite öğrencileri, dinleyicilerin hislerine göre şarkı ayarlayan radyo icat etti. Yüz tanıma yöntemiyle çalışan radyo ruh halinize göre, müzik dinleyip dinlemek istemediğinize karar veriyor.

Masa lambası görünümünde olan ‘‘Rapport Radio’’, içine yerleştirilen kamera sayesindeyse şarkıyı beğenip beğenmediğinizin ayrımını yapıyor.

İngiliz öğrenciler kamerası ve yüz tanıma sistemi yardımıyla dinleyicilerin modunu ayırt eden bir radyo icat etti.

İcat dinleyiciler için uygun melodideki şarkıları seçiyor. İçindeki kamera sayesinde dinleyiciyi kontrol eden radyo, dinleyicinin mutlu ve gülümsediğini fark ettiğinde, sesi otomatik olarak açıyor.

Fakat seçimden mutlu olmayan dinleyiciler suratlarını asıyorsa, şarkı değiştiriliyor. Yüz tanıma sistemi, dinleyicinin memnun olmadığını fark ettiğinde ise, radyoyu kapatıyor.

radyo

‘’Rapport Radio’’prototipi masa lambası şeklinde. Radyonun baş kısmında bir hoperlör ve kamera gizli.

Aletin müzik çalar bir bilgisayara bağlı olması da gerekiyor. Dinleyicilerin moduna göre müzikleri ayarlayan radyonun icatında “Royal College of Art” ve “Imperial College London”dan 50’ye yakın öğrenci çalıştı.

Radyo, müzik dinlemenin yanısıra felçli hastalara yardım gibi farklı amaçlarla da kullanılabilir.

Hastanın mimiklerini tanımlayan radyo, yataktaki pozisyonunun değiştirilmesi gerektiğini yetkililere haber veriyor.

“Rapport Radio”nun yaratıcılarından Yifei Chai, yüz tanıma sistemiyle diğer ev aletlerinin de kontrol edilebileceğini söylüyerek, “Eve gidip, su ısıtıcınıza bir bakış fırlattığınızda, sizin için su kaynatmaya başlayabilir’’ dedi.

Kaynak:ntvmsnbc

Share