Türk mühendisten inanılmaz teknoloji!

Türk mühendisten inanılmaz teknoloji!

Adını ise Karadeniz’de yaşayan balıktan aldı!
Türk mühendisten inanılmaz teknoloji! Teknoloji meraklısı Türk bir mühendis, bilgisayar oyunlarının düşme, vurulma, yaralanma gibi gibi sahnelerinde elektrik şoku vererek oyuna gerçeklik hissini arttıran bir teknoloji geliştirdi.

Türk mühendisten inanılmaz teknoloji!

Türk mühendisten inanılmaz teknoloji!

Adını Karadeniz’de çarpan balık olarak bilinen ‘Trakonya’dan alan cihaz, kola takılıyor ve oyundaki darbenin şiddetine göre elektrik şoku veriyor. Mühendis Nuri Erginer, üzerinde 2 yıl çalıştığı teknolojinin dünyada bir ilk olduğunu belirterek, kullanıcının vurulduğu silahın gücüne göre elektrik şokunun şiddetinin de o oranda arttığını dile getirdi. Almanya’daki bir oyun firmasının cihaz için kendileriyle görüştüğünü ve bu sırada elektrik şokunun insan sağlığına zarar vermediğine ilişkin belgelerin de bu ülkeden alındığını bildiren Erginer, ancak bu firmayla ürünün telif hakları üzerinde anlaşamadıklarını belirtti.

TİŞÖRT DE OLABİLİR

Erginer, şunları söyledi: “Sistem, oyunda silahla vurulma sırasında yayımlanan mesajı algılıyor. Şu an itibariyle bu sistem, var olan tüm oyunların sistemine uyarlanabilir ve gerçeklik algısı arttırılabilir.’’ USB ile bilgisayara bağlanan cihazın pil gerektirmediğini aktaran Erginer, sistemin kullanıcının üzerine giyebileceği bir tişörte de uygulanabileceğine dikkat çekti.

Share