Vitesli bisikletler tarih oluyor

Seattle, geleceğin ideal elektrikli bisikletinin doğduğu şehir olabilir.

Yeni bisiklet konseptleri meydana getirmek için ABD, Seattle’da düzenlenen Oregon Manifest tasarım yarışmasını kazanan model, Teague isimli takımın elektrikli bisikleti oldu. Denny kod isimli bu bisiklet, içinde tonla teknoloji barındıran ama dışarıdan bakınca çok basit görünen bir tasarıma sahip.

denny-bisiklet

Taylor Sizemore’un ürettiği Denny’nin en önemli özelliği, otomatik vites sistemi ile desteklenen elektrikli sürüş destekmotoru. Bu motor sayesinde tepeleri ve yokuşları çıkmak çok daha kolay oluyor. Ayrıca motoru besleyen bataryasökülüp, istediğiniz yerde kolayca şarj edilebiliyor.

ÇAMURLUĞA İHTİYACI YOK

Bisikletin bir diğer özelliği ise çamurlukları olmaması. Yağmurdan etkilenmemesi için, sürüş sırasında tekerleklerin üzerindeki suyu dışarı atan özel bir aparat kullanılmış. Güvenlik için Denny’nin otomatik devreye giren ön LED farları, sağ-sol sinyalleri ve gece ışıkları bulunuyor.

Ayrıca bu tasarımda bisikleti açıkta bir yerlere bıraktığnıızda, ekstra bir kilit kullanmanız gerek kalmıyor. Denny’nin gidonu yandan açılıp bir kilit mekanizmasına dönüşebiliyor. İsterseniz gidonu komple söküp lastikleri ve gövdeyi bir yerlere sabitleyebiliyorsunuz.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share