22 Ağustos’ta sürpriz gelişme

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz Brüksel’de düzenlenen basın toplantısında internette filtre uygulamasının 22 Ağustos’a kadar yetiştirilemeyeceğini ve bu konuda BTK’ya başvurarak bu tarihin ertelenmesini istediklerini söyledi.

22 Ağustos'ta sürpriz gelişme

22 Ağustos'ta sürpriz gelişme

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bugün oynanacak Türkiye-Belçika maçı öncesi Türk Futbol Milli Takımları Ana Sponsoru TTNET geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenledi. TTNET yönetim takımı toplantıya ay yıldızlı formayla gelirken, Genel Müdür Tahsin Yılmaz TTNET’in sunduğu hizmetler ve gelecek hedefleriyle ilgili bir çok konuda açıklama yaptı.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz ‘internette sansür’ uygulamasıyla ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. İnternette filtreleme döneminin başlayacağı tarih olarak bilinen 22 Ağustos’a kadar altyapı çalışmaların yetişmeyeceğini belirten Yılmaz ‘BTK’ya başvurarak bu tarihin ileri bir tarihe ertelenmesini istedik’ dedi.

GENEL SEÇİMLERDE CANLI YAYIN

TTNET’in; Tivibu Web, Tivibu Cep ve 40’ı aşkın internet sitesinden 12 Haziran’daki genel seçim sonuçlarını canlı olarak yayınlayarak bir ilke imza atacağını söyleyen TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “Sandıklar İnternette Açılıyor” sloganıyla Türkiye’de internet kaynaklı ilk canlı interaktif seçim programı Tivibu Seçim Online’ı gerçekleştireceklerini belirtti.

Başta 6 milyonu aşkın TTNET ADSL abonesi olmak üzere tüm Türkiye’nin internet alt yapısı üzerinden erişilebilecek. Bu özel yayının moderatörlüğünü ise gazeteci Cüneyt Özdemir yapacak.

TOPLANTIDAN NOTLAR

Güncellenen verilerle birlikte Türkiye’nin son internet haritası da açıklandı. Verilere göre;Türkiye’de interneti en çok kullanan 5 ilin ilk sırasında yüzde 51.8 oranıyla İstanbul var. Başkent Ankara yüzde 49.1 ile ikinci sırada, Kocaeli ise yüzde 47.1 ile üçüncü sırada yer alırken, Tekirdağ yüzde 43 ile dördüncü sırada, Antalya yüzde 42.7 ile beşinci sırada bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “PC ve İnternet Penetrasyon Çalışması”nın kırsal kesim ayağını da tamamlanarak sonuçları güncelledi. Buna göre Türkiye’de toplam hane nüfusunun yüzde 43’ü bilgisayar sahibiyken yüzde 33’ünün internet bağlantısı bulunuyor. Türkiye’de 30 milyon internet kullanıcısının yüzde 59’u erkek yüzde 41’i kadın. İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğu 15-35 yaş arası erkeklerden oluşuyor. İnternet üzerinde en çok yürütülen işlemler ise chat yapmak, araştırma yapmak/bilgi edinmek ve e-posta kontrol etmek olarak sıralanıyor.

Share