Amazon yemeksepeti’ne rakip mi oluyor

Artık Amazon.com üzerinden yiyecek siparişi verilebilecek.

Dünya çapında popüler olan alışveriş sitesi Amazon, onlarca farklı kategorideki ürünü müşterilerine sunuyordu. Ancak yeni hamlesiyle alışılmışın dışına çıkacak olan şirket, artık yiyecek gönderimi de yapacak.

Kullanıma açılan yeni servis, Prime Now müşterilerine yerel restoranlardan yiyecek gönderimi yapacak. Ayrıca Amazon, müşterilerinden kurye ücreti talep etmeyecek.

amazon-yemeksepeti

Şimdilik pilot bölge olarak Seattle’da kullanıma açılan servisin yakında ABD genelinde yaygınlaşacağı söyleniyor. Bunun yanında şirketin şu an sadece Cactus, Wild Ginger, Skillet, Marination Station, Re:public, Café Yumm!, Ten Mercer ve Mamnoon gibi işletmelerle anlaşması bulunuyor.

Servisi kullanmak için ise sadece Prime Now uygulamasını indirmek yeterli. Daha sonra kullanıcılar, posta kodlarını girerek istedikleri yemeği sipariş edebiliyor. Siparişler ise 1 saatten daha kısa sürede müşteriye ulaştırılıyor.
amazon-kurye

Ülkemizde bu hizmet, Yemeksepeti ile hayata geçmişti. Kısa sürede milyonlarca kullanıcının ilgisini çeken site, internet üzerinden yiyecek siparişi vermeyi sağlıyordu. Amazon eğer bu servisi ülkemizde de hayata geçirirse, Yemeksepeti‘ne büyük bir rakip gelmiş olacak.

Share