Apple sonunda itiraf etti

Apple, belki de tarihinde ilk defa, yaşanan bu sorunu kabul etmek zorunda kaldı.

Apple, 100 binlerce Mac’i etkileyen zararlıdan kullanıcılarının başının ağrıdığını sonunda kabul etti ve gerekli aracı yayınladı.

Apple sonunda itiraf etti

Apple sonunda itiraf etti

Windows, yüksek pazar payı nedeniyle her zaman hacker’ların hedefi olmuştur. Ancak bu, Microsoft’un işletim sistemini daha güvenli hale getirmesine neden oldu ve bugün kullanıcının bir katılımı olmadan bir trojanı Windows’a yüklemek, eskisinden daha zor. Düşük pazar payı nedeniyle hacker’ların hedefi olmayan Mac’ler ise aslında daha güvenli değiller. Mac’lerde ortaya son çıkan tehlike “Flashback” ise şu an birkaç farklı şekilde kendini dağıtmış bulunuyor ve ele geçen web sitelerinde yüklenmesi gereken bir Java uygulaması olarak görünüyor.

Kullanıcı Mac’inde bu uygulamayı yüklediğinde, OS X’in kısıtlı savunma özellikleri devre dışı kalıyor ve sisteme arka kapılar yüklenebilir hale geliyor.

Apple, açığı kapatmakta yavaş davranmış olmakla suölanıyor. Ama zararlılar konusunda Knowledge Base’e bir bilgilendirme yapması, aslında pek rastlanmayan bir durum. Apple eğer Mac müşterilerini Microsoft’a kaptırmak istemiyorsa, tabii ki güvenlik sorunlarına hızla yanıt vermesi ve hiç zaman geçirmeden açıkları yamaması gerekiyor.

Share