Bir Çöpçatan Sitesi: Facebook

Facebook, son zamanlarda özellikle Batı`da ilgi kaybediyor olmasına rağmen , internet kullanıcılarının yeni eğilimleri gösteriyor ki , dünyanın halen en popüler sosyal ağı olmasının yanında online arkadaşlık siteleri ( Çöpçatan Siteleri ) yarışının da sürpriz lideri durumunda.

Bir Çöpçatan Sitesi: Facebook

Bir Çöpçatan Sitesi: Facebook

Gelişen dünyanın teknoloji alanında nabzını tutmak için saygın kaynaklardan biri olan pazar araştırma kuruluşu Jana, 18 – 30 yaş aralığındaki 1500 internet kullanıcısı üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi. Şirket , kullanıcılara yönelttiği “Karşı cins ile tanışmak için en çok hangi siteleri kullanıyorsunuz?” sorusuna aldığı cevaplara göre oluşturduğu info-grafik , Facebook`un liderliğini kanıtlar nitelikte.

Mesajlaşma uygulamalarının hızla artması -Özellikle Asya`da Facebook ve Twitter`ın en büyük rakipleri- , bu uygulamaların da arkadaşlık kurma amaçlı platformlar haline gelmesini sağladı. Arkadaşlık tavsiyeleri , lokasyon bazlı sohbet gibi özellikler, mesajlaşma uygulamalarının yeni insanlarlar ile tanışmak ya da karşı cinsten bir arkadaş bulmak için kullanılabilmesini kolaylaştırıyor.


Akıllı telefon kullanımının artmasıyla daha fazla insanın ilk defa online yaşam ile tanışması ve ilk internet deneyimlerini mobil uygulamalar ya da mobil tarayıcılar ile yaşamaları , Facebook`un global liderliğinin devam edip etmeyeceği konusunda belirleyici olacak.

Editör : Murat Ekim

Share