Bulut teknolojisi ve bulut hosting

Daha.net sitesinin yeni bulut bilişim hizmeti hakkında size bugün biraz bilgi vereceğiz. Bildiğiniz gibi web siteleri zaman zaman erişilemez veya çok geç açılır. Bu durumun en önemli etkeni hosting hizmetinin kalitesi ve sistemidir.

Web sitelerinin etkin 2 parametresi vardır. Bunlardan birisi alan adı (domain), diğeri ise barındırmadır (hosting).
Domain’inizi ve hostinginizi ister yurt içinden, isterseniz yurt dışından alabilirsiniz (yerel domainler com.tr,.uk, .ru, co.ke ve resmi kuruluşlar gov.tr, edu.tr, mil.tr (hariç)).

Ancak alacağınız hosting hizmetinin kalitesi ne kadar iyi olursa olsun eğer yurt dışından ziyaretçim de olsun diyorsanız veya uluslararası kurumsal bir firmaysanız size tavsiyemiz Cloud yani Bulut Hosting hizmetinden satın almanız.

cloud-bulut-sistemir

Bulut teknolojisi size birçok yönden katkı sağlayacaktır. Örneğin İzmir Merkezli bir ihracat firmasısınız, Kanada’daki bir müşteriniz sizin siteniz üzerinden sipariş verecek. Siteniz uzun süre açılmıyor veya çok geç açılıyor ya da veri merkezindeki bir sorun nedeniyle 2 saatliğine devre dışı. Çünkü veri merkeziniz Türkiye’de ve sadece bir noktadan hizmet veriyor.

İşte Bulut teknolojisinde bu tip sorunlarla karşılaşmazsınız. Bulut sisteminde verileriniz dünyanın bir değil birçok yerinde aynı anda tutuluyor. Kanada’ya en yakın veri merkezi diyelim ki ABD’de. İşte Kanada’daki Müşteriniz verileri Türkiye üzerinden değil de ABD üzerinden görüntüleyecek. Bu sebeple sitenin hızında bir kayıp yaşanmayacak.
Yine başka bir müşteriniz Fransa’da, bu müşterinize en yakın veri merkezi Hollanda ise verileriniz Hollanda’dan çekilecek.Hollanda’daki sistem bakımda olduğunda sizi İngiltere’ye yönlendirecek.

Böylece siteniz sürekli en hızlı erişim modunda ve verileriniz güven altında saklanacak. Herhangi bir prestij kaybınız olmayacak.

 

 

Share