Cdn nedir? Nasıl kullanılır?

Açılımı Content Delivery Network olan sistem içerik dağıtım ağını ifade etmektedir. N Hizmeti dünya üzerinde 30’un üstünde noktada konumlanan veri merkezlerini bulundurmaktadır. CDN kurulumu tamamlanan bir sitenin CDN veri merkezlerine alınmış bir kopyası bulunmaktadır. İlgili siteyi açan kullanıcılar hangi veri merkezine yakın ise o noktadan kullanıcılara site içerikleri ulaştırılmaktadır.

 

 

Neden CDN Hizmeti?

 

CDN işlemleri müşteri memnuniyeti, hız, dönüşüm artışı, sunucu maliyetlerinin azaltılması gibi avantajları da sağlamaktadır. CDN hizmeti veri kullanım ve yükle kolaylığı hizmetlerini de beraberinde getirmektedir. İnternet kullanıcı sayılarının artması tüketicilerin hizmetleri ya da ürünleri satın almaları için öncelikle internet üzerinden araştırma yoluna gitmesini, satın alma işlemini de internet üzerinden yapması ile web site sahibi kişilerin site hızlarının artırılmasını zorunlu hale getirmiştir.

 

Hızlı İnternet Keyfi

 

İnternet kullanıcıları yavaş açılan siteleri terk ettiğinden yaşanan artışlar sunucu kesintilerine, sayfaların yavaş yüklenmesi gibi sorunlara davetiye çıkarmaktadır. Bu gibi çok sayıda sorunun önüne CDN ile geçilebilir. CDN hakkında detaylı bilgi https://dorabase.com/CDN adresinden kolaylıkla alınabilir.

Share