Çıplak fotoğraflarınız Facebook’ta

Facebook’ta bir daha silinmemek üzere paylaşılmaları riski!

Çıplak fotoğraflarınız Facebook’ta

Çıplak fotoğraflarınız Facebook’ta

Gerçek zamanlı fotoğraflı sohbet ugulaması Snapchat’te paylaşacağınız fotoğrafların ekran görüntüsünün alınması riskine bir yenisi eklendi: Facebook’ta bir daha silinmemek üzere paylaşılmaları.

Snapchat’te yapacağınız görüşmelerde üstünüzü çıkarmadan önce tekrar düşünün. SnapChat Leaked adlı bir site, kullanıcılardan habersiz ‘özel fotoğraflarını yayınlayacaklarını’ açıkladı. Facebook ise bu durumdan rahatsız.

Snapchat, gönderdiğiniz fotoğraf veya video’yu karşınızdaki kişinin ne kadar süreyle görebileceğini ayarlayamanızı sağlıyor. Süre bitimindeyse fotoğraf veya video kendi kendini yok ediyor. Böylece, uygulama genelde gençler tarafından çıplak fotoğraf alışverişi için kullanılmakta.

Ancak hacker’lar, silindiği düşünülen görüntüleri elde etmenin mümkün oldğunu açıkladı. Verilerin bir kez yayımlandıktan sonra birçok sosyal medya ağı ve uygulamanın sunucularında ebediyen kaldığı zaten bilinen bir gerçek.

FACEBOOK SAYFAYI KALDIRDI

Huffingtonpost’un haberine göre, Snapchat Leaked adlı internet sitesi, gönderenin haberi olmadan Snapchat’teki çıplak fotoğrafları sitenin Facebook sitesinden yayınlamaya başladı.

Site, okuyucularından da onlara gelen bu tip fotoğrafların sitede yayınlanması için paylaşımda bulunmalarını istedi.

Facebook yönetimi dün durumu fark ettiğinde siteye bağlı bu sayfayı kapattı ancak o ana kadar konulmuş olan bir çok özel resim basına sızdırılmış oldu.

SnapChat Leaked gibi sayfalar, belli grupların internet kullanıcılarından intikam almak için başvurduğu pornonun yeni hali olarak belirtiliyor. Snapchat açıldığı zaman, ekranın fotoğrafının çekilmesini engellemenin ise bir yolu yok.

Snapchat karşınızdakinin fotoğrafı çektiğine dair sizi uyarıyor olsa da sonrasında yapılacak bir şey kalmıyor. Bu nedenle uygulamayı kullanırken daha dikkatli olmak gerekiyor.

Kaynak:GerçekGündem

Share