Çocuklar, internet ve bilgi güvenliği

Hızlı ve sınırsız erişim sayesinde hayatı oldukça kolaylaştıran internet, çocuklar için hem eğlence hem paylaşım hem de bir öğrenme aracı! Ancak konu çocuklar ve onların güvenliği söz konusu olduğunda, doğru yönlendirmelerin yapılması ve gerekli kontrollerin sağlanması da en gerekli öncelikler arasında yerini alıyor. Bu konuda en büyük sorumluluğun ebeveynlere düştüğünün altını çizen YDÜ Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı aynı zamanda internet servis sağlayıcılarına, eğitim kurumlarına ve devlete de büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Çocuklar internet ve bilgi güvenliği

Çocuklar internet ve bilgi güvenliği

Güvenli internet kullanımı her bireyin hayatında önemli rol oynasa da çocuklar için bu güvenliğin çok daha gerekli olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Çocukların yaşlarına uygun bilgilere rahatlıkla ulaşabilmesi ve potansiyel olarak uygunsuz/zarar verebilecek içeriklerden uzak durabilmesi için bilgileri süzgeçten geçirmek ve bunun önemini çocuklara doğru aktarabilmek oldukça önemli. Bu konudaki en büyük sorumluluk ise ebeveynlere, internet servis sağlayıcılarına, eğitim kurumlarına ve devlete düşüyor.

Bu amaçla güvenli internet kullanımı konusunda farkındalık yaratmak, ailelere ve eğitmenlere yardımcı olmak için gerekli paneller düzenlediklerini belirten YDÜ Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, çocukların “gelecek” olduğunu ve onların sağlığının, doğru yetişmelerinin, güvende olmalarının en temel sorumluluk olduğunu vurguladı.

Bilgi için: http://www.neu.edu.tr/

Share