• Home »
  • İnternet »
  • Donanımhaber.com sitesinin üyeleri, Adil Kullanım Kotası’na karşı savaş açtı

Donanımhaber.com sitesinin üyeleri, Adil Kullanım Kotası’na karşı savaş açtı

Donanımhaber.com sitesinin üyeleri bir araya gelerek internet sağlayıcılarının koyduğu adil kullanım kotasına karşı savaş başlattı. Binlerce internette kullanıcı, “internette kotaya hayır” kampanyasıan destek veriyor.

akk

İnternet kullanımına koyulan kotanın “çağ dışı” olduğuna dikkat çeken forum üyeleri, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in daveti üzerine TBMM’ye kadar gitti.

Forumdaki ilgili sayfadan yapılan açıklamada, “Bugün Sayın Vekilimiz İbrahim Özdiş’in daveti ile Türkiye Büyük Millet Meclisindeydik! Sayın Vekilimiz ile yaptığımız toplantı çok başarılı geçti. Kendileri son derece samimi ve iyi yürekli bir insan. AKK uygulamasına karşı bizlere desteğini esirgemeyecek bir vekilimizin olmasına bizzat tanıklık etmek bizleri çok mutlu etti! Sayın Vekilimiz, yakın zamanda bir basın toplantısı yapacaklarını belirttiler.” denildi.

Milletvekili Özdiş, Adil Kullanım Kotası ile ilgili daha önce hazırladığı soru önergesini cevap gelmemesi üzerine Meclis’te tekrarladı.

Donanımhaber.com üyelerinin “İnternette Adil Kullanım Kotası’na Hayır” kampanyasına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bir cevap gelip gelmeyeceği merak konusu.

akk-hayir-kampanyasi

Adil Kullanım Kotası, Türk Telekom’un internet sitesinde, “Kapasite (AKN) uygulaması, şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır” şeklinde tanımlanıyor. Ancak dünyanın bir çok ülkesinde böyle bir kota uygulanmıyor.(Haberaktüel)

Share