En Doğru TYT Konuları ve TYT Çalışma Programı

YKS Konuları, TYT Çalışma Programı, YKS kitap önerileri ve TYT Konuları gibi kafanıza takılan her konuda sizlere yardımcı olacağım. Bu yazıda üniversiteye giriş sınavı olan YKS için yararlı içerikler ve en güzel TYT taktikleri var. Öncelikle şunu bilin: Üniversite sınavına ister bir yılınız ister iki yılınız olsun en önemli şey iyi bir plan yapmak! Örneğin bu sene TYT ve AYT ye girecekseniz yaz tatilinin başından itibaren, sene başından itibaren güzel bir plan yapmalı ve sınava bir ay kala bile ne yapacağınızı bir yıl önceden planlamak gerekiyor. Hayatın her aşamasında zamanı planlayabilme yeteneğinizin olması gerekiyor ama YKS hazırlık sürecinde biraz daha önem taşıyor, planlama yapma yeteneği.

TYT Konuları

Şimdi önemli olan noktalardan biri de kendiniz mi planlama yapacaksınız yoksa olan bir plana mı uyacağınız. Eğer kendin plan yapacaksan; en güncel MEB müfredatına uygun konu listesini bulmalı ve aylara bölmelisin. Hangi ay hangi konu çalışılacak önce kabataslak bunu dağıtın. Şimdi güncel kaynak listesi falan bulmak sıkıntı. Size en güvenilir konu listesini önereyim: TYT Konuları

TYT Çalışma Programı

Eğer kendinize örnek olacak bir TYT Çalışma Programı arıyorsan veya hazır bir programa uymak istiyorsan da bir tavsiyem olacak sana. Şuana kadar bildiğin programları unut! İnternette birçok yerde hazır TYT Çalışma Programı var ama sana önereceğim programın eşi benzeri yok. Gerek tasarımı gerek de konu dağılımı öne çıkan bir program. Şu link: TYT Çalışma Programı ile programa ulaşabilir ve PDF olarak indirebilirsin. Aşağıya görsel de koyuyorum, bak:

 

Görselden de gördüğün bu TYT Çalışma Programı 4 aylık. AYT için de 5 aylık bir program hazırlamışlar. Toplamda 9 ayda YKS bitiyor. Yaz tatili için rahat bir şekilde uygulanabilir. Ortalama bir öğrenci için ideal program diyebilirim. Durumunuza göre programı yayabilirsiniz. Bu programın boş halini de yayınlamışlar. Kendiniz program yapabilirsiniz diye. Haberiniz olsun!

En İyi TYT Taktikleri

Şimdi biraz taktik verelim: TYT çalışırken AYT’yi aksatmamaya dikkat edin. Mezun arkadaşlar zaten birçok şeyin farkındadır ama ben 12. sınıflara bu uyarıyı yapmak istedim.

Sınava Nerede Hazırlanılmalı

Şimdi diğer bir nokta ise herhangi bir kursa gitmeli misiniz yoksa evde mi hazırlanmalıyız. Bu çok önemli bir tercih. Benim önerim eğitim durumunuz iyiyse ve evde kendi disiplininizi sağlayabilecek biriyseniz gerek yok. Özel dersler ile eksikleri kapatabilirsiniz. Ama meslek liseliyseniz bir kursa kaydolmanız veya özel ders almanız faydalı olacaktır.

Rehberlik ve Motivasyon İçin Öneriler

Evde çalışan arkadaşların rehberlik ve motivasyon açısından ara ara desteğe ihtiyaçları olacaktır. Hangi kitapları veya soru bankalarını kullanmalıyım gibi temel sorunları olacaktır. Bu konuda da önerdiğim eğitim sitesinden başarı hikayeleri okumalarını tavsiye ederim. Sizlere az sonra önereceğim sitede çalışma taktikleri, YKS için kitap incelemeleri ve üniversite sınavına hazırlık için kitap önerileri var. Bu site: Öğrenci Kozu. Belirttiğim konularda faydası dokunacaktır. Umarım iyi bir sınava hazırlık senesi geçirirsiniz. İyi çalışmalar…

Share