‘Facebook en korkunç casus makinası’

Wikileaks Kurucusu Assange Russia Today’a konuştu. Assange, yurttaşların tüm bilgilerine istihbarat örgütlerinin hakim olduğunu söyledi.

'Facebook en korkunç casus makinası'

‘Facebook en korkunç casus makinası’

Wikileaks Kurucusu Assange : “Artık dünyanın en kapsamlı insan veri tabanına sahibiz. İlişkileri, isimleri, adresleri, bulundukları yerler, diğerleri ile ilişkileri, akrabaları.”

Russia Today (RT), Wikileaks kurucusu Assange ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Assange’in Mısır, Tunus ve Libya’daki son politik huzursuzluklarında sosyal medyanın payı hakkında ne düşündüğünün sorulduğu bu söyleşide, Assange Facebook konusunda “şimdiye dek yaratılan en korkunç casıs makinası” tanımlaması yaptı.

Assange şöyle devam etti :

Artık dünyanın en kapsamlı insan veri tabanına sahibiz. İlişkileri, isimleri, adresleri, bulundukları yerler, diğerleri ile ilişkileri, akrabaları. Bütün bunlara oturduğumuz yerden sahibiz. Bütün bunlara Amerikan İstihbaratı da sahip.

Assange’a göre, bu Facebook ile de sınırlı değil. Google, Yahoo ve diğer büyük Amerikan şirketleri, hep Amerikan İstihbaratı ile arayüz oluşturuyorlar. Üstelik mahkeme istediği zaman değil, bu arayüzler Amerikan istihbaratına istediği anda kullanması için veriliyor.

Tabi bu durumda, akla gelen soru şu oluyor; Acaba, Facebook’u Amerikan İstihbaratı mı işletiyor? Assange :

Pek sayılmaz. Sadece Amerikan İstihbaratının, onların üzerinde hukuki ve politik baskı kullanmaları mümkün. Tek tek kayıtları incelemek sorun olduğu için de, otomatikleştirilmiş bir süreç var.

Wikileaks kurucusu, Facebook kullanıcılarını yeni bir arkadaşı eklerken; “Amerikan İstihbarat Ajansları için bedava çalıştığını ve onlar için elektronik veri tabanı oluşturmakta olduğu” şeklinde uyarmaları gerektiğini söylüyor.

Assange, kendi web sitesi Wikileaks konusunda ise, “daha henüz Iceberg’in tepesi” diyor ve çok daha zarar verici bilgilerin gelmekte olduğunu belirtiyor.
Kaynak:Türk İnternet

Share