Facebook işyerlerinde kullanımını arttırmak istiyor!

Facebook,  işyerindeki çalışanların rahatça kullanabileceği ve patronlarının buna müsaade edebileceği bir çözüm yolu arıyor.

Facebook, sosyal medya denildiğinde ilk akla gelen isim şüphesiz. Orta ve büyük ölçekli birçok firmada, firma yetkilileri çalışanların performansını etkilememesi için facebook ve benzeri siteler için bloklama yani engelleme yazılımları kullanıyor. Birçok işyeri sahibi veya yetkilileri Facebook’un çalışanlarının sosyal medyada sörf yapmalarından şikayetçi, bazı durumlarda haksız da değil. Kimi çalışanlar günün tamamına yakınını facebook’ta geçiriyor. Ancak facebook ta istiyor hem işyerlerinde serbest olsun fakat patronlarını da rahatsız etmesin. Günümüzde birçok personel iş bilgisayarından bağlanamasa da masa altından akıllı telefonu ile gizlice Facebook erişimini sağlarken Facebook , bu gidişe dur demek ve gün içerisinde Facebook kullanımını iş hayatına yeniden taşımak için yeni bir arayışa girişti ve facebook at work’u geliştirdi.

isyerinden-facebook-a-girmek Facebook at Work, yeni konsept çalışan Facebook kullanıcılarına haber kaynağı, gruplar, mesajlar ve etkinlikler gibi Facebook hizmetlerini iş ortamına uyarlayarak çalışanlar arasında daha etkin iletişim ve haberleşme olanağı sunmayı planlıyor. Bir başka deyişle iş hayatının olmazsa olmazlarından olan mailleşme alışkanlığını Facebook üzerinden yapmamızı istiyor.İşte bu duruma “Facebook at Work” diyebiliriz. Tüm bunların yanında Facebook at Work ’te kişisel profilinizi kullanamayacağınızı hatırlatmamızda fayda var.  Facebook ’ta kullandığınız profiliniz ile Facebook at Work’te kullanacağınız profil birbirinden biraz farklı olacak. Farklı profilin yanında farklı şirketlerde çalışan arkadaşlarınız olsa da yapmış olduğunuz paylaşımları sadece çalıştığınız şirkete bağlı ve listenizdeki kişiler görebilecek. Çok yakında açıklanması beklenen Facebook at Work aynı zamanda IOS ve Android uygulaması olarak da iş hayatındaki kişilerin kullanımına sunulması bekleniyor.

Share