Facebook profillerine dikkat

Facebook profillerine dikkat…

Facebook’un yeni profil tasarımını beğendiniz mi bilemeyiz; ama bu konuda önemli bir uyarımız var.

Facebook kullanıcılarının yakından gördüğü üzere, site bu hafta başından itibaren kullanıcılarına yeni profil sayfası seçeneğini sunmaya başladı. Yavaş yavaş genişleyecek yeni profil tasarımı için internet güvenlik firması Sophos uyarıyor; “Bilgileri paylaşırken dikkat edin.”

Facebook profilleri

Facebook profilleri

Yeni profil sayfası artık kullanıcıların daha fazla bilgiyi paylaşmalarına teşvik ediyor. Eski profillerde de olabilecek bu bilgiler, yeni profillerde altı çizili bir şekilde ve daha net bir şekilde görülebiliyor. Sophos’tan yüksek dereceli güvenlik danışmanı Carole Theriault şunları söylüyor; “İnsanlar, internette ne kadar bilgi paylaştıkarına dikkat etmeli. Birçok Facebook kullanıcısının yalnızca internetten tanıdığı arkadaşları bulunuyor. Bu yüzden bilgileri paylaşmak istiyorlarsa da güvenlik ayarlarıyla oynayıp, bilgilerini yalnızca tanıdıkları insanlarla paylaşmalarını tavsiye ediyoruz.”

Facebook’un yeni profil tasarımlarıyla ve daha çok bilgiyle, reklamcılar için daha da bir cennet haline geldiğini de söyleyelim.

Share