Facebook ve Microsoft yollarını ayırdı

Facebook ve Microsoft arasındaki anlaşma kapsamında 2010 yılından beri Bing arama motorunu kullanan Facebook, artık Bing’i kullanmayacağını açıkladı.

Google, Microsoft ve Yahoo arasındaki arama motoru savaşı hız kesmeden devam ederken, firmalar arasındaki anlaşmalar ve ortaklıklar da şekil değiştirmeyi sürdürüyor. Arama motoru alanındaki yatırımını arttıran Yahoo’nun hamlelerinin internet devi Google’a birçok önemli ortağına mal olmasının ardından, şimdi de Microsoft arama motoru alanındaki önemli ortaklarından birini kaybedecek gibi görünüyor.

facebook-bing

Kullanıcıların geçmiş mesajları ve yorumları aramları için kendi sistemini geliştiren sosyal medya devi Facebook, bundan sonra aramalarda Bing arama motorunun kullanılmayacağını duyurdu. Facebook tarafından yayınlanan açıklamada neden Bing kullanımından vazgeçildiği açıklanmazken, bu değişim sayesinde kullanıcıların istedikleri sonuca daha kolay ulaşabileceği vurgulandı.

2010 yılından beri birlite çalıştığı dünyanın bir numaralı sosyal medya platformunu kaybetmesi Bing için önemli bir darbe olarak değerlendirilse de, Facebook ve Microsoft arasındaki anlaşmanın diğer alanlarda devam ettirilebileceği söyleniyor.

Share